Forumnyheter:

Senaste reportage: River Dee on the rocks av Hjortmyrs

Huvudmeny

Efterlyses: Recept på en god sås (till fisk)

Startat av Thomas L, juni 19, 2007, 19:02:14

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Thomas L

Nya tider nya leder är min paroll inte SJs

sebbe

As a reward, Baldrick, take a short holiday...did you enjoy it?

Thomas L

 :love:
Tack för den :D
Flera tack så jag kan sluta med Knorr och Blå Band pulversåser :-[
Nya tider nya leder är min paroll inte SJs

Henka

Vill du ha en kall sås, som sitter jävligt fint till grillad fisk så testa som följer:

Jävligt mycket creme fraiche.
En hel del majonnäs.
Lite mer creme fraiche och majonnäs.
En redig klick bostongurka.
Lite dill och gräslök. Kanske nåt annat örtigt.

Slafsa ihop efter omdöme, örta på rejält och snåla inte med salt och peppar.  :love:
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Magnus

\"Faan va full du ä farsan!\"
\"Tacka faan de för att ja e full, ha ju supe\"

Thomas L

Nya tider nya leder är min paroll inte SJs

Sarah

Creme Fraiche
Hackad röd lök
Röd kaviar i MÄNGDER
Salt
peppar

GOTT!  :yes:

Sarah

Det finns även nån sån där salladsdressingspulver på påse (3-pack) med vitlökssmak som är GRYM att ha som fiskssås bara man tar mindre och blandar ut i gräddfil..  :yes:
Den är dock bäst till rökt fisk!  :yeah:

Magnus

Citat från: Thomas L skrivet juni 19, 2007, 19:41:45
Jaf tror att denna tråd är för dig också :smulaimuchen: ;)

Är egentligen inte så jätteförtjust i kalla såser till fisk så därför köper jag hellre än lagar nåt.
Varma såser på fiskfond eller avkok på räkskal är annars finemang.  :D
\"Faan va full du ä farsan!\"
\"Tacka faan de för att ja e full, ha ju supe\"

Karin

Citat från: Magnus skrivet juni 19, 2007, 20:46:59
Är egentligen inte så jätteförtjust i kalla såser till fisk så därför köper jag hellre än lagar nåt.
Varma såser på fiskfond eller avkok på räkskal är annars finemang.  :D
Hummergräddsås  :love:

isak

#10
Kungen bland fisksåser  :smulaimuchen:





Citronsås

Ingredienser:
2dl Creme fraiche
1dl Grädde
1 Citron
1- 1½ Fiskbuljongtärning
1Msk smör
Saften från Citronen

Tvätta citronen, skala eller riv skalet och strimla det mycket fint.
Skalet skall användas i såsen senare så det bör inte vara alltför stora bitar, ju mindre desto bättre.

Koka citronstrimlorna 1minut i vatten, sila sedan bort vattnet.

Koka ihop Creme fraichen, grädden, buljongtärningen, smöret och citronstrimlorna i 2minuter.
Under denna tid skall även citronsaften tillsättas efter tycke och smak.
Men minst 1 - 2  teskedar.

Avred till lämplig tjocklek med idealmjöl.


Såsen serveras varm

Fredrik

Citat från: Magnus skrivet juni 19, 2007, 20:46:59
Är egentligen inte så jätteförtjust i kalla såser till fisk så därför köper jag hellre än lagar nåt.
Varma såser på fiskfond eller avkok på räkskal är annars finemang.  :D
Varm sås=till kokt fisk :smulaimuchen:
Nytt år nya utmaningar...


Magnus

\"Faan va full du ä farsan!\"
\"Tacka faan de för att ja e full, ha ju supe\"



Magnus

Citat från: Sarah skrivet juni 19, 2007, 22:09:08
Eller hur.. fisk till varmkokt sås..?  :tafrilla:

Du ska få dina fiskar varma iaf  >:( :smulaimuchen: :vissla:
\"Faan va full du ä farsan!\"
\"Tacka faan de för att ja e full, ha ju supe\"



Thomas L

Nya tider nya leder är min paroll inte SJs