Forumnyheter:

Vårt senaste flugmönster: Zonker, steg för steg av Jonas 'Strömmen' Hällgren

Huvudmeny

Kvällens mat

Startat av Magnus, december 07, 2008, 15:48:10

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Henka

Citat från: Betis skrivet april 08, 2023, 17:21:06Mönsterås kommun utarmat på ägg.
Fick Sovjet känsla när jag idag orkade asa iväg mig till affärerna... :liar:
Ironiskt nog en av de kommuner i landet där flest är produceras...
Fast det är klart snålänningar vill inte betala för sig, då hamnar varorna på den öppna marknaden  :spank:
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Betis

Citat från: Henka skrivet april 08, 2023, 17:44:42Ironiskt nog en av de kommuner i landet där flest är produceras...

Just därför kanske,får de inte fågelinfluensa så får de salmonella.
Lägg ned Cedergrens å starta 30 andra mindre producenter ist.  :bonk:
Fast jag hade ägg hemma. Prinskorven var också slut,beror säkert på en snål icahandlare som inte vill stå med sån korv på tisdag...
Blev salsica istället.
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Betis

Blir en påsk med massa fusk. Färdig sill på glasburk,  horan Mannerströms färdiga köttbullar.....
Majonnäs på tub
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Balswinger

#6283
Glad Påsk!
Lägg mer ägg!  :looney:

Ismo

Citat från: Balswinger skrivet april 08, 2023, 19:07:08Glad Påsk!
Lägg mer ägg!  :looney:

Skrämt dom burriga Kycklingarna?

Henka

Ägghalvor.
Köpesill.
Egen rökeöring.
Prinskorv och hemtrillade köttbullar 
Köpt potatis, öl och nubbe.
Lite korv och leverpastej.
Enkelt gott och traditionellt.

Och Karin tappade en stadig öring på kvällsfisket :(
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Betis

Resterande ägghalvor å sill från igår.
Finns även lite Jansson å horbullar kvar som jag värmer på senare ikväll.
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Henka

Det blir rester.
Påskbord igen alltså.
Och snaps  :tadaa:
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Betis

Ikväll blir det nåt grillat.
Ska kolla i affären vad de har...
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Henka

Stek av fransyska.
Skuren åt fel håll pga väldigt konstig form  :doh:
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Ismo

Citat från: Henka skrivet april 10, 2023, 16:18:10Stek av fransyska.
Skuren åt fel håll pga väldigt konstig form  :doh:

En Finska?.. :haum:

Balswinger

Citat från: Henka skrivet april 10, 2023, 16:18:10Stek av fransyska.
Skuren åt fel håll pga väldigt konstig form  :doh:

På det viset räcker upplevelsen så mycket längre.  :D

Betis

Citat från: Balswinger skrivet april 10, 2023, 17:49:01På det viset räcker upplevelsen så mycket längre.  :D
Jo,tugga många ggr på varje köttbit... ;D
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Betis

#6293
Här blev det urbenade kycklinglår. Å färsk salsica.
Färdig marinad med honungssmak.
Blomkål, morötter,rödbetor,kålrot,salladslök i ugnen på en plåt. Köpebea.
Rövin.
Punkapilsner till grillaktiviten.
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Balswinger

Skulle jag vara tvungen att bara ha en senap hemma skulle det bli fransk Dijon-senap (Maille).
Numera kan man även hitta en Dijon-senap från Maille som är sötad med honung. Den är kanon.  :yeah:
Så får jag ha två senaper hemma blir det en osötad och en sötad Maille.

Henka

Citat från: Balswinger skrivet april 10, 2023, 17:49:01På det viset räcker upplevelsen så mycket längre.  :D
Citat från: Betis skrivet april 10, 2023, 17:59:10Jo,tugga många ggr på varje köttbit... ;D
Fast det var inte så fasligt segt, biten var väldigt fin, men väldigt avlång i fel riktning...
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Henka

Citat från: Balswinger skrivet april 10, 2023, 21:25:22Skulle jag vara tvungen att bara ha en senap hemma skulle det bli fransk Dijon-senap (Maille).
Numera kan man även hitta en Dijon-senap från Maille som är sötad med honung. Den är kanon.  :yeah:
Så får jag ha två senaper hemma blir det en osötad och en sötad Maille.
Jag tycker om Johnnys grovstark.

Så jag tar två såna om jag måste begränsa mig.
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Balswinger

Citat från: Henka skrivet april 10, 2023, 23:23:41Jag tycker om Johnnys grovstark.

Så jag tar två såna om jag måste begränsa mig.

Johnny, stor och stark?  :appel1:

Phuii, inte mer stake i honom än en sillmjölke.

Stark senap ska vara nymald, mald med kanonkula och stark så att ögonen tåras på alla som är i närheten.
Sådan senap görs här varje år till lutfisken på bruna senapsfrön, vatten och knogfett!  :tafeja:

Ismo

Citat från: Balswinger skrivet april 11, 2023, 08:25:20Johnny, stor och stark?  :appel1:

Phuii, inte mer stake i honom än en sillmjölke.

Stark senap ska vara nymald, mald med kanonkula och stark så att ögonen tåras på alla som är i närheten.
Sådan senap görs här varje år till lutfisken på bruna senapsfrön, vatten och knogfett!  :tafeja:


Var köpes Kanonkulor? :haum:

Henka

Citat från: Balswinger skrivet april 11, 2023, 08:25:20Johnny, stor och stark?  :appel1:

Phuii, inte mer stake i honom än en sillmjölke.

Stark senap ska vara nymald, mald med kanonkula och stark så att ögonen tåras på alla som är i närheten.
Sådan senap görs här varje år till lutfisken på bruna senapsfrön, vatten och knogfett!  :tafeja:
Jag äter inte senap för att ge sken av att ha nån slags stake.
Jag äter lite ibland och vill då att det ska va gott.
Använder det gärna i matlagning också, även då för att det ska vara gott.
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007