Forumnyheter:

Vårt senaste flugmönster: Zonker, steg för steg av Jonas 'Strömmen' Hällgren

Huvudmeny

Nyårsmiddagen.

Startat av Betis, december 11, 2009, 15:27:49

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Betis

Har börjat å förberedas.
3 kg av den bästa entrecoten inhandlat på city-gross idag. 8) 8)
89.90 kilot. Som httat.... 8) 8)
Så långt vet jag då att det blir helstekt entrecote till huvudrätt.

Lurar på att eventuellt göra en kräftsoppa till förrätt.
Glass på slutet är så gott som givet, men vilken sort är ännu inte spikat.

Tillbehören till köttet äro heller ej helt genomtänkt.
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Henka

Citat från: Betis skrivet december 11, 2009, 15:27:49
Har börjat å förberedas.
3 kg av den bästa entrecoten inhandlat på city-gross idag. 8) 8)
89.90 kilot. Som httat.... 8) 8)
Så långt vet jag då att det blir helstekt entrecote till huvudrätt.

Lurar på att eventuellt göra en kräftsoppa till förrätt.
Glass på slutet är så gott som givet, men vilken sort är ännu inte spikat.

Tillbehören till köttet äro heller ej helt genomtänkt.

Det där med kräftor låter inte så tokigt, ryktet har sagt att det blir kräftor på vårt nyårsfirande.
Kanske kan man använda dem som "hummersubstitut" kräfta thermidor :haum:
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Ismo

Lite tinade räkor å en massa whisky kanske :haum:

Helljammer

Roslagen är ju bara något som Evert Taube ljugit ihop i fyllan, precis som Argentina!

Betis

Citat från: Henka skrivet december 11, 2009, 16:57:13
Det där med kräftor låter inte så tokigt, ryktet har sagt att det blir kräftor på vårt nyårsfirande.
Kanske kan man använda dem som "hummersubstitut" kräfta thermidor :haum:
Thermidor, va är de? ???
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Thomas L

Nya tider nya leder är min paroll inte SJs

Betis

I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Thomas L

Nya tider nya leder är min paroll inte SJs


Betis

De blir potatiskaka till(smidigt, går å laga till i en sockerkaksform dagen innan nå bara värma)  å en vin, chili och chokladsås, blomkål och palsternakspure spritsad i en liten strut.
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Betis

.konjak å vitt vin inhandlat idag till kräftsoppan...
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

PerL


Clabbe

Citat från: Henka skrivet december 11, 2009, 16:57:13
Det där med kräftor låter inte så tokigt, ryktet har sagt att det blir kräftor på vårt nyårsfirande.
Kanske kan man använda dem som "hummersubstitut" kräfta thermidor :haum:

Mmmmmmumma va gött vi ska ha´t. Jag kommer över med kräftorna nån dag. Sen får vi spåna vidare.

Thomas L

Nya tider nya leder är min paroll inte SJs

Henka

Citat från: Clabbe skrivet december 16, 2009, 20:22:12
Mmmmmmumma va gött vi ska ha´t. Jag kommer över med kräftorna nån dag. Sen får vi spåna vidare.

fläskkräftor? fläskoxe? fläskpudding med vispgrädde?
fläsksvålssnackså Brynt öra till nattamackan?
Allt stekt i talg? :haum:

Förutsättningarna finns :D
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Clabbe

Hahahahahaha skit i kräftorna, Talgsoppa ska det vara!

Betis

...nu kokas fonden till rövinssåsen.... 8)
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Henka

Vi börjar med en tomat och avokadobruschetta med skaldjur (kräftor, pilgrimsmusslor, räkor) och dragoncrème.

Huvudrätten blir en oxbit med lite duchesse och rödvinssky.

Desserten blir en överraskning, för den fixar clabbe å co :)
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Hjortmyrs

Friggs riskakor, Bowmore och cigar. Käringa ska på kalas i götet och jag ska jobba imöra..

Henka

Citat från: Hjortmyrs skrivet december 31, 2009, 14:59:49
Friggs riskakor, Bowmore och cigar. Käringa ska på kalas i götet och jag ska jobba imöra..

Då är det bäst att du håller igen på riskakorna ;D ;D ;D
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Hjortmyrs

Citat från: Henka skrivet december 31, 2009, 15:17:57
Då är det bäst att du håller igen på riskakorna ;D ;D ;D

Japp, tur du påminde mig. Resten kör vi hårt med!  :booze:

Betis

Nu är de ett år sedan det ritades i den häringa.
Va ska ni tröka i er?
Ja är bortbjuden så ja har ingen aning.
Mer att det kommer bli gudomligt gott... 8)
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Karin

Vi är också bortbjudna så huvudrätt och efterrätt är hemliga. Vi ska dock stå för förrätten men den kan vi inte avslöja då värden håller till på detta forum ;)

Ismo

Citat från: Karin skrivet december 29, 2010, 18:37:42
Vi är också bortbjudna så huvudrätt och efterrätt är hemliga. Vi ska dock stå för förrätten men den kan vi inte avslöja då värden håller till på detta forum ;)

..klart du kan! Kanelbullar å mjölk ...hur svårt kan det vara.. :larsw: :)

Ron


Jag har tänkt ut efterrätten bara. Det blir det som förr kallades "hovdessert".  :D

Om fantasin tryter så får det bli huvudrätt också förresten.  ;D
"A fishing pole is a stick with a hook at one end and a fool on the other."

Betis

#25
Citat från: Karin skrivet december 29, 2010, 18:37:42
Vi är också bortbjudna så huvudrätt och efterrätt är hemliga. Vi ska dock stå för förrätten men den kan vi inte avslöja då värden håller till på detta forum ;)
Ha, ha,  ;D ;D men jag vet va ni får.... :taltparty: :pinnenpage:
My lips are seald.... :tafeja: :tafeja: :vissla:
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Hjortmyrs

Vegetariana med blandad sås.

Henka

Citat från: Betis skrivet december 29, 2010, 19:45:03
Ha, ha,  ;D ;D men jag vet va ni får.... :taltparty: :pinnenpage:
My lips are seald.... :tafeja: :tafeja: :vissla:

Nej, det vet du inte :tafeja:
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Fredrik

Nytt år nya utmaningar...

Plett

Förra året "åt" vi blåbärssoppa som vi även fick upp.  :D

I år slår vi på stort då ingen vinterkräksjuka verkar vara i sikte (Endast förkylning men det ska väl
inte hindra maten) och tar oss till svärmor där jag gissar att det bjuds på älg. :D

Betis

Citat från: Henka skrivet december 30, 2010, 20:47:16
Nej, det vet du inte :tafeja:

Jo, ni skulle fått hjortstek men fick oxfilé istället.
Rödvinssås till.
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Henka

Citat från: Betis skrivet januari 02, 2011, 17:48:20
Jo, ni skulle fått hjortstek men fick oxfilé istället.
Rödvinssås till.

Jaja nu vet du, då visste du inte :p

Men jädraranåda så gôtt dä blev :love:
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Betis

Citat från: Henka skrivet januari 02, 2011, 18:05:53
Jaja nu vet du, då visste du inte :p

Men jädraranåda så gôtt dä blev :love:
De var väl ändå faan, de visste ja visst de... ;D
Ja eller åtminstone det centrala i huvudrätten.
Förätt och tillbehör vet jag fortfarande inte.
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Betis

Jag fick för övrigt sparris och räkor till förätt, baconlindad kycklingfilé med parmesan och soltorkade tomater, till huvudrätt och en tårta till efterätt.
Gott!!!
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Henka

Citat från: Betis skrivet januari 02, 2011, 18:22:47
De var väl ändå faan, de visste ja visst de... ;D
Ja eller åtminstone det centrala i huvudrätten.
Förätt och tillbehör vet jag fortfarande inte.

Förrätten fixade vi.

Det var nåt så enkelt och gott som nån form av tunnbrudsrulle med pepparrotscreme, kallrökt lax och ruccola.

Till det en liten laxrosett och ännu mer creme å ruccola.

Jag vet iaf en kille som gillade det :D
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

västvis

Nu är det hög tid att man börjar tänka till om Nyårsmaten! Kött Ir Fisk?    :haum:

Hjortmyrs

Citat från: västvis skrivet december 30, 2011, 09:29:25
Nu är det hög tid att man börjar tänka till om Nyårsmaten! Kött Ir Fisk?    :haum:

Nyfångad regnbåge blir det här i alla fall. :)

SalmonMan

Njä, fisk blir de inte. Får väl hålla till godo med en älgkalvs file´  ;D . Räcker 1 file´ till 2 personer  :haum:
:yes: :tadaa: :nudge:

Thomas L

#38
Citat från: västvis skrivet december 30, 2011, 09:29:25
Nu är det hög tid att man börjar tänka till om Nyårsmaten! Kött Ir Fisk?    :haum:
Säkra kort gäller, Oxfile till mellanrätten utav tre :lumber:

Räktoast, Oxfile (ungnstekt med lite fyllning typ bacon vitlöksost) potgratain (lite vitlök och lök i den) sallad rött vin, Hemmagjord Chokladglass (den fixar dotter Katja)... ja det blir nog bra  :D

Ja kockar för- och huvud-rätt 8)
Nya tider nya leder är min paroll inte SJs

Torneus

Frugan har gjort dubbelmarinerad oxfileä
Snart är det midsommar, då vänder det

Betis

Gratinerad hummer först, Oxfilè , bea, vinsås, smågratänger, rödbetsskiva med chevre, sparris med skinka runt sen och så en glassbomb med mangoglass i mitten och vanilj runt om sist.
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

västvis

En klassisk Räkcocktail till förrätt, stekt Marulksfile' A La Holt med pressad Potatis som huvudrätt och friterad Camanber med Hjortronsylt och en glas Tokajer till dessert + Champange och vitt Vin.   ;)

age

Jag har skin- och benfria gösfilér till i kväll  :run:
Vad göra?  :looney:

OSA //age

Sg

I år blir det vietnamesisk räksallad med mango och koriander som förrätt.
Rådjursfile med palsternackpure och rödvinssås
Vaniljpanacotta (eller hur det nu stavas ;) )

Betis

#44
Citat från: age skrivet december 31, 2013, 09:33:31
Jag har skin- och benfria gösfilér till i kväll  :run:
Vad göra?  :looney:

OSA //age
Här är några tips.
http://www.recept.nu/search?searchtext=G%c3%b6s
Jag själv är för konservativ, steker snabbt i smör å bräserar ihop med lite finhackad charlottenlök och vitt vin i traktörpanna.
Salt , vitpeppar och eventuellt en kvist med rosmarin.
En av de godaste fiskarna som finns!!! :looney:
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Betis

Nu är de full gång.
Kokar glassåsen och vinsåsen på spisen.
Hummern är tinad.
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Norrbaggen

Citat från: Betis skrivet december 30, 2013, 19:37:47
Gratinerad hummer

Jag skal ochså ha hummer til förrätt min är nykokt altså inte fryst, men gratinerat hur gjör du?
Jag plannerade nykokt hummer, smält smör, hemmagjord majo och en skiva vitt bröd, musserande drycka.

Balswinger

Färsk nykokt hummer är väl lite synd att gratinera - om du inte äter det så ofta att du är lite trött på det!


Sent from my LT25i using Tapatalk


Hjortmyrs

Västerbottenpaj, sallad med vinäger, avokado, quornfilé stekt med grönpeppar och piri-piri.

Betis

Citat från: Norrbaggen skrivet december 31, 2013, 17:07:33
Jag skal ochså ha hummer til förrätt min är nykokt altså inte fryst, men gratinerat hur gjör du?
Jag plannerade nykokt hummer, smält smör, hemmagjord majo och en skiva vitt bröd, musserande drycka.
Jag tog lite här å där från diverse olika recept på näten, men vår frånlidne vän HN här på lusten skrev nånting om att man ska vara försiktig och rädd om hummersmaken och efter mitt första försök igår är jag beredd att skriva under på det. Jättegott med gratinerad dock!! :D
Som någon skrev här över så äter man nog en nykokt naturell.

Hela menyn igår blev närmast perfekt.

Största positiva överaskningen var desertvinet. :D
Nivole  Muscato Dásti.
Desertvin brukar vara så sött å kvalmigt men det här var friskt utan att vara surt, lätt pärlande.
Helt perfekt till glassen!! :yeah:
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

age

Citat från: Betis skrivet december 31, 2013, 12:16:11
Jag själv är för konservativ, steker snabbt i smör å bräserar ihop med lite finhackad charlottenlök och vitt vin i traktörpanna.
Salt , vitpeppar och eventuellt en kvist med rosmarin.
En av de godaste fiskarna som finns!!! :looney:

"Helt enig" men till nyår måste man ju "pimpa"  :lumber:
Så här gjorde jag;
Skivade mogna shaminjoner smörstektes med sharlotten och kryddades samt lades i två strängar i botten på en ungsfast form.
Gösen bräserades i bitar med sharlotten, salt och peppar i lite vitt vin och lades mellan de två strängarna.
En påse "plockgrönsaker"(mest mangold) bräserades lätt med salladskrydda och lades på fisken.
På detta massor av skalade räkor....  :yeah:
Små skalade lättkokta potatisar stektes i smör och lades på shaminjonsträngarna.
En gratängsås bestående av grädde, goudamjukost och från julen överbliven laktosfri maskarpone blandas , kokas ihop med mkt dill och bredes på potatis och nästan upp till räkorna.
Allt avslutas med en genrös sträng av Kalixlöjrom och sen "hyst in i ugnen" på 175  till rätt färg.  :looney:

"Fyttifan" va' gott det blev  :love:

God fortsättning på Er alla "lustare"  :kopp:

//age

PS. Drycken till blev en MOET som hustrun bjöd på  :booze: DS.

Betis

Vad ska ni ha iår?
Här blir det hummer, oxfilé och glass. Lat iår, köpt glass. :zero: Min dotter var glad att hon inte skulle fira ihop med oss .
-Blir ju inget nyår utan hemmagjord glass.....
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Ismo

Citat från: Betis skrivet december 31, 2015, 14:57:58
Vad ska ni ha iår?
Här blir det hummer, oxfilé och glass. Lat iår, köpt glass. :zero: Min dotter var glad att hon inte skulle fira ihop med oss .
-Blir ju inget nyår utan hemmagjord glass.....

NEJ!!!..ska iväg med äldsta brorsan till nått musik-jam...så enbart PRIIIIT!... :-\

Betis

I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Henka

Rökt ren till förrätt.
Kalvjärpar till middag.
Pannacotta därefter.

Skickat från min D5803 via Tapatalk

Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Betis

#55
Oxfilén tuggad. Två pavor Amarone druckna.
Tycker aftonen "flyter" på.... 8)
Sitter dock och skäms lite, Bi gnällde över att hennes köttabit var lite för rå.
Va faan, i min familj ska väl ingen gnälla över för bloigt kött? :loopis:
Erik rätade upp, -Håll käft nu morsan, den är rare å de ska den va!! Kommer du inte ihåg den gången när farsan genomstekte köttabeten???
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Ismo

Stort Gott Nytt År på er alla.....gamla som unga..Henka,Betis,Hjellhamer(stavning),Pekka,TG TA Lasu,Thomas L,Jakob..& en massa Lulebor.m.m Ha ett bra Nytt år...hoppas fiskegudarna är med er... :hmm:
Vi är ett litet forum...men fan vad gött jag har ;D

Flygande-jakob

Citat från: ismo skrivet december 31, 2015, 23:53:36
Stort Gott Nytt År på er alla.....gamla som unga..Henka,Betis,Hjellhamer(stavning),Pekka,TG TA Lasu,Thomas L,Jakob..& en massa Lulebor.m.m Ha ett bra Nytt år...hoppas fiskegudarna är med er... :hmm:
Vi är ett litet forum...men fan vad gött jag har ;D

Ett stort instämmande och ett "detsamma"!  :D

amebix

fittstuvningshjärna!!!!!!

Betis

Citat från: ismo skrivet december 31, 2015, 23:53:36

Vi är ett litet forum...men fan vad gött jag har ;D
Å de har du faan i mig förtjänat!!!! :hmm: :lumber:
Precis som bakfyllan imorgon. ;D ;D
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Flygande-jakob

Ingen bakfylla här.  :kopp:
Ska ta ett ordentligt pass knäböj snart och riktigt njuta av hur pogg jag är.

Ismo

Citat från: jakob skrivet januari 01, 2016, 10:12:56
Ingen bakfylla här.  :kopp:
Ska ta ett ordentligt pass knäböj snart och riktigt njuta av hur pogg jag är.


Du skall niga asså... :nudge:

Ismo

Citat från: amebix skrivet januari 01, 2016, 00:50:04
äh!


...du kommer knäcka minst 2st spön kommande år...ha ett riktigt Ur...uselt fiske..inget kommer att stämma,din prostata kommer att krångla...tappa din största Lax,Öring...ha feber sen i 2-3 mån. :hmm:

Flygande-jakob

Nu har jag tränat.  :police:
Tvingade med min bror och far så att jag fick förnedra dem ordentligt.
Fast jobbigast var nog för brorsan som är 35 år och fick pisk av vår 68-årige far i bänkpress. Det tog hårt på stackaren!  ;D

Ismo

Citat från: jakob skrivet januari 01, 2016, 13:34:16
Nu har jag tränat.  :police:
Tvingade med min bror och far så att jag fick förnedra dem ordentligt.
Fast jobbigast var nog för brorsan som är 35 år och fick pisk av vår 68-årige far i bänkpress. Det tog hårt på stackaren!  ;D


Om jag fortfarande lever när du är 53...så blir jag impad ifall du fortfarande tränar... ;D Fjant! :bf1:

Flygande-jakob

Citat från: ismo skrivet januari 01, 2016, 14:27:00

Om jag fortfarande lever när du är 53...så blir jag impad ifall du fortfarande tränar... ;D Fjant! :bf1:

Inte tränar jag då inte. Kommer förmodligen sluta snart när jag återgår till skogshuggeriet. Då behöver man inte träna. Inte så mycket iallafall.  ;D

Betis

Musselsoppa till förätt och så (om vi hittar) hälleflundra till huvudrätt . Vad ska det vara för innetempratur på flundran? Tror aldrig jag lagat det .... :zero:
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Henka

Citat från: Betis skrivet december 29, 2016, 11:15:10
Musselsoppa till förätt och så (om vi hittar) hälleflundra till huvudrätt . Vad ska det vara för innetempratur på flundran? Tror aldrig jag lagat det .... :zero:

Jag vill minnas att jag kört 51-52 grader med väldigt gott resultat! :lumber:

Ett av de bättre tillagningssätten jag provat är att först köra lite skivor av vitlök i rikligt med bra olivolja i botten på formen - några minuter så att de får
lite fin färg, och sen bara salt och vitpeppar på fisken och ner i formen, in i ugnen till önskad temperatur.
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Betis

Citat från: Henka skrivet december 29, 2016, 12:45:04
Jag vill minnas att jag kört 51-52 grader med väldigt gott resultat! :lumber:

Ett av de bättre tillagningssätten jag provat är att först köra lite skivor av vitlök i rikligt med bra olivolja i botten på formen - några minuter så att de får
lite fin färg, och sen bara salt och vitpeppar på fisken och ner i formen, in i ugnen till önskad temperatur.
Du kör den direkt  i ugnen alltså? Utan att först bryna i panna?
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Henka

Citat från: Betis skrivet december 29, 2016, 18:11:15
Du kör den direkt  i ugnen alltså? Utan att först bryna i panna?
Jo, att bryna tar ju bort den vackra pärlemoskimrande färgen.

Jag tror inte det gör nån större skillnad på smak, speciellt inte om man öser med smör eller bra olja...

Skickat från min E5823 via Tapatalk

Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Betis

Citat från: Henka skrivet december 29, 2016, 22:33:04
Jo, att bryna tar ju bort den vackra pärlemoskimrande färgen.

Jag tror inte det gör nån större skillnad på smak, speciellt inte om man öser med smör eller bra olja...

Skickat från min E5823 via Tapatalk
Det går rätt kvickt va? Typ 10-15 minuter på en 150 grader?
Har aldrig lagat hälleflundra....  :-[
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Balswinger

Tänk på att temperaturen stiger någon grad efter du tagit ut den. Googlar man säger de flesta 48-50 eller 50-52. Jag skulle ta ut den  strax före 50. Det kan vara bra att låta den dra i saltlake i 10 min innan tillagning. Personligen tycker jag stekyta är gott. :-)

Skickat från min D6503 via Tapatalk


Henka

Citat från: Balswinger skrivet december 30, 2016, 07:26:27
Tänk på att temperaturen stiger någon grad efter du tagit ut den. Googlar man säger de flesta 48-50 eller 50-52. Jag skulle ta ut den  strax före 50. Det kan vara bra att låta den dra i saltlake i 10 min innan tillagning. Personligen tycker jag stekyta är gott. :-)

Skickat från min D6503 via Tapatalk
Stekyta är säkert inte fel, men visst förtar det lite av hälleflundrans otroligt vackra pärlemoskimrande.

Man äter ju med ögonen också... :)

Skickat från min E5823 via Tapatalk

Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Henka

Citat från: Betis skrivet december 29, 2016, 23:13:31
Det går rätt kvickt va? Typ 10-15 minuter på en 150 grader?
Har aldrig lagat hälleflundra....  :-[
Det beror väl lite på formen på biten...
Googla och välj en metod som du tycker låter bra.

Det kommer bli fantastiskt  8)

Skickat från min E5823 via Tapatalk

Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Balswinger

Citat från: Henka skrivet december 30, 2016, 21:28:47
Stekyta är säkert inte fel, men visst förtar det lite av hälleflundrans otroligt vackra pärlemoskimrande.

Man äter ju med ögonen också... :)

Skickat från min E5823 via Tapatalk
Får prova en pärlemorskimrande några gång då ;-)

Skickat från min D6503 via Tapatalk


Ismo

Tror det blir kyckling klubbor nått! :haum:

Betis

#76
Citat från: Henka skrivet december 30, 2016, 21:30:06
Det beror väl lite på formen på biten...
Googla och välj en metod som du tycker låter bra.

Det kommer bli fantastiskt  8)

Skickat från min E5823 via Tapatalk
Jag kör nog på ditt koncept, fisk som kostar nästan 600 kr kilot exprimenterar man inte med första gången man tillagar den. :nono:
Lite finskurna grönsaker till, en mild smörsås och vanlig kokt potatis. Vit sparris. Fisken är redan delad i portionsbitar, skinnet är kvar.
Tänkte ha musselsoppa till förätt, men dom stoppade Bi i frysen igår... :dunk:
Drog iväg i morse för å hitta nya men det var naturligtvis Slut. :sleepy:
Fick tag i knivmusslor istället.
Tänkte även ha pilgrimsmusslor till fisken, även dom lyckades Bi sabba.
Slut, så det fick bli kammusslor som ersättning.


Precis som med julen så är nyår tradition för mig.
Trerätters är vad som gäller, fylla, frack, raketer å 12-slagschampagne ger jag totalt faan i....

Även om jag har två pavor på kylning, det kan ju va nån annan som bryr sig.
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Betis

Gott med knivmusslor!!!! :yeah:
Fast helvete va mätt jag blev.... :p
Jag vill inte ha nån huvudrätt på ett par timmar...
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Betis

Hälleflundra blev fullt dugligt bra!!!! :yeah:
Fast nästa gång skall jag lägga den i saltlag och plocka ut vid 47.
Nu plocka jag vid 49 och den var inte torr på nåt vis men ej heller glansig inne.
150 grader i ugnen, nästa gång 125.
Det bästa var faktiskt smörsåsen som ni får recept på här.
1/2 paket smält smör.
3 äggulor
1 tsk salt och några varv på vitpepparkvarnen.
1,5 dl vitt vin
Saften från en halv citron.

Koka på vin citronsaft och salt/peppar.
I med äggulor och vispa som han där nere med horn. Av med grytan från plattan och va försiktig med värmen. Kör vattenbad om ni är osäkra.
När det tjocknat börja med smöret. Smöret får inte vara varmare än att man kan doppa ett finger i.
Först bara en droppe, sen typ två, en halv tsk osv.
När det fått fäste går det hälla på i en smal stråle.
Ja ni fattar att ni ska vispa som fan hela tiden.
När man gör smörsås är man en man, alltså ingen kvinna.
Man gör bara smörsås när man gör det. Totalt utan sidoaktiviteter.
Om man nu inte har nån pervers förkärlek till skuren sås vill säga.
Så smörsås är inte svårare att göra än att bestämma sig för att vara man.
Till och med kvinnor kan klara det. Bara de släpper sin simultanförmåga.
Ja, försök inte värma på den sen,då går det åt helvete.


Nu blir det ost å kex.
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Ismo

Korv å makaroner!..vad är det för fel med det? ;D ..en ska inte krångla till det. :hmm:

Betis

Citat från: ismo skrivet december 31, 2016, 23:57:42
Korv å makaroner!..vad är det för fel med det? ;D ..en ska inte krångla till det. :hmm:
Kan man faan inte äta ens en vardagstisdag..... :sleepy:
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Henka

Citat från: Betis skrivet december 31, 2016, 23:55:05
I med äggulor och vispa som han där nere med horn. Av med grytan från plattan och va försiktig med värmen. Kör vattenbad om ni är osäkra.
När det tjocknat börja med smöret. Smöret får inte vara varmare än att man kan doppa ett finger i.
Först bara en droppe, sen typ två, en halv tsk osv.
När det fått fäste går det hälla på i en smal stråle.
Ja ni fattar att ni ska vispa som fan hela tiden.
När man gör smörsås är man en man, alltså ingen kvinna.
Man gör bara smörsås när man gör det. Totalt utan sidoaktiviteter.
Om man nu inte har nån pervers förkärlek till skuren sås vill säga.
Så smörsås är inte svårare att göra än att bestämma sig för att vara man.
Till och med kvinnor kan klara det. Bara de släpper sin simultanförmåga.
Ja, försök inte värma på den sen,då går det åt helvete.


Om det går åt helvete så vispar man bara upp en äggula eller två i en ny kastrull och börjar vispa och värma den, när den börjar få lite konsistens så börjar
man att droppa i såsen som har gått åt helvete.
Sköter man detta rätt så har såsen som gått åt helvete åter blivit som den ska vara :lumber:

Svar till: Man med småbarn.
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Betis

Citat från: Henka skrivet januari 01, 2017, 13:07:32
Om det går åt helvete så vispar man bara upp en äggula eller två i en ny kastrull och börjar vispa och värma den, när den börjar få lite konsistens så börjar
man att droppa i såsen som har gått åt helvete.
Sköter man detta rätt så har såsen som gått åt helvete åter blivit som den ska vara :lumber:

Svar till: Man med småbarn.
Jo det går å fixa med ett par nya gulor.
Har jag iof inte behövt göra de senaste 15 åren. Fast folk i allmänhet är lite rädda för att göra smörsåser, egentligen inte så svårt om man focuserar och är lite noga med värmen.
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Henka

Citat från: Betis skrivet januari 02, 2017, 12:28:43
Jo det går å fixa med ett par nya gulor.
Har jag iof inte behövt göra de senaste 15 åren. Fast folk i allmänhet är lite rädda för att göra smörsåser, egentligen inte så svårt om man focuserar och är lite noga med värmen.
....Men det går åt helvete ibland ändå....
'pappa, jag har kissat ner mig' har avbrutit ett å annat koncentrerat tillfälle :D

Skickat från min E5823 via Tapatalk

Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

rifle

Citat från: Henka skrivet januari 02, 2017, 20:20:21
....Men det går åt helvete ibland ändå....
'pappa, jag har kissat ner mig' har avbrutit ett å annat koncentrerat tillfälle :D

Skickat från min E5823 via Tapatalk

Men nu måste det väl vara nåt år sedan du sa det senast?
What time is it? It´s time to rock not yet!

Henka

Citat från: rifle skrivet januari 03, 2017, 14:01:25
Men nu måste det väl vara nåt år sedan du sa det senast?


Det vet man aldrig ;D
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Betis

Citat från: Henka skrivet januari 02, 2017, 20:20:21
....Men det går åt helvete ibland ändå....
'pappa, jag har kissat ner mig' har avbrutit ett å annat koncentrerat tillfälle :D

Skickat från min E5823 via Tapatalk
Bättre du går på toan innan du piskar såsen. ;D
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Betis

Citat från: Henka skrivet januari 02, 2017, 20:20:21
....Men det går åt helvete ibland ändå....
'pappa, jag har kissat ner mig' har avbrutit ett å annat koncentrerat tillfälle :D

Skickat från min E5823 via Tapatalk
Är det konferens så blir det, -Henka, jag glömde dra ned byxorna när ja skulle pissa, måste använda tröjan som byxor...
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Betis

Iår ska Erik fixa hela menyn. Bi å jag är helt portade från köket.
Men det ryktas om kammusslor till förätt, ankbröst till huvudrätt å nån äppeltjoflöjt till efterrätt.
Prosecco till förätten o nåt rövin till huvudrätt.
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Balswinger

Citat från: Betis skrivet december 31, 2018, 15:29:08
Iår ska Erik fixa hela menyn. Bi å jag är helt portade från köket.
Men det ryktas om kammusslor till förätt, ankbröst till huvudrätt å nån äppeltjoflöjt till efterrätt.
Prosecco till förätten o nåt rövin till huvudrätt.

Bra, då kan du koncentrera dig på prosecco och uppmuntrande tillrop ut till köket!  :booze:

Betis

Citat från: Balswinger skrivet december 31, 2018, 16:02:18
Bra, då kan du koncentrera dig på prosecco och uppmuntrande tillrop ut till köket!  :booze:
Fick hjälpa honom å få igång termometern , men sen var det.. -men kan du inte försvinna då för faan...
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Ismo

Varmkorv me bröd på jobbet i morgon. :)

Betis

70-tal. Rårakor med stenbitsrom, rödlök och creme fraiche.
Oxfilé, potatiskaka, grönsaksfräs, bea och vinsås.
Mangoglass, toscakex å frästa frukter med mandllikör. Skulle egentligen flamberas men det vågar jag inte... :nono:
Möjligtvis är där värme kvar på grillen så kanske.... :-\
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Betis

Det blev gott. Bara glassen kvar då.
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

MADMOOSE

Vietnamesiska vårrullar
Rimmad torskrygg hasselbackspotatis pepparotssmetana sallad på grönkål och rödbetor.
Stekt kanderad ananas med vaniljglass och rostade kokosflingor.

Gott!

Gott nytt på er.  :D

Flygande-jakob

Jag gjorde en file Wellington med "kantarellduchesse" istället för den vanliga. Mycket västerbottensost också. Blev inte så dumt faktiskt.
Sen blev jag full och nu är jag bakis.  :yeah:

thesaurus

Blev en riktigt krämig oxfilépasta, botade sedan bakfyllan med en treo och lite av 2019's fiskefilmer på youtube.

Henka

Förrätten fixade grannen, en riktigt smaskig räkcocktail med västerbottensostkex. :)
Huvudrätten stod jag för, en riktigt fin entrecote som gick ett varv på grillen.
Stekta grönsaker och en långkokt rödvinssky samt klyftpotäter för de som äter sånt.
Efterrätterna blev några olika, brownies med vispad grädde, vit chokladmousse med passionsfrukt, och en vit chokladmousse med coctailbär.
Det blir många grejer när det ska passa alla.
Själv så skippade jag desserten och drack mer vin istället. Bra val tycker jag :)
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Betis

Smörrebrön på längden å tvären!!!! :love: :flyguy:
Vi har bestämt att det får vara bra med det, Erik har tagit i så vi vi kan äta det här i flera dagar.!!!!
Köttbitarna jag köpte för å grilla grillar vi imorgon.
Fyra sorter jag inte ens varit nära än. Just nu är jag inne på nån macka med långlagad fläsksida å äppelchutney.
Jävlar va gott det är!!!!
Snaps å goeöl till.... 8)
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Henka

Kalkonen blev allt annat än kalkon.
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Betis

 Imorgon blir det hummersallad till förätt å lammkotletter till huvudrätt.
Svamprisotto till lammet.
Skumpa till hummern å rövin till lammet.
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Henka

Citat från: Betis skrivet december 30, 2022, 18:07:45Imorgon blir det hummersallad till förätt å lammkotletter till huvudrätt.
Svamprisotto till lammet.
Skumpa till hummern å rövin till lammet.
Låter smaskens det :yes: :yes: :yes:

Vi kör ett ripbröst med bacon, kantareller, pure på palsternacka och morot (2 olika pureer, bara en liten sprits av varje) till förrätt.

Oxe och gratäng med rödvinssky till huvudrätt och Karin googlar som en dåre för att hitta rätt dessert.

Fast fan vet om vi inte toppade det idag.
Sous vidad torskrygg och gös med broccolimos, uppstekt rökt fläsk och ärtor.
Helvete vad bra det blev!  :tadaa:
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Betis

Citat från: Henka skrivet december 30, 2022, 19:37:12Låter smaskens det :yes: :yes: :yes:

Vi kör ett ripbröst med bacon, kantareller, pure på palsternacka och morot (2 olika pureer, bara en liten sprits av varje) till förrätt.

Oxe och gratäng med rödvinssky till huvudrätt och Karin googlar som en dåre för att hitta rätt dessert.

Fast fan vet om vi inte toppade det idag.
Sous vidad torskrygg och gös med broccolimos, uppstekt rökt fläsk och ärtor.
Helvete vad bra det blev!  :tadaa:
En annan äter ju lite mainstream i jämförelse... ::)

Men det får väl duga... ;D
Snoppsnurraren har iaf hjälpt mig med vinet. :tadaa:
Tacksam är man... :love:
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.