Forumnyheter:

Vårt senaste flugmönster: Zonker, steg för steg av Jonas 'Strömmen' Hällgren

Huvudmeny

Julematen.

Startat av Betis, december 14, 2008, 20:35:45

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Betis

I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Ismo

En extra ring Alspånsrökta... :yeah:

Henka

Citat från: Betis skrivet december 20, 2008, 13:55:38
Till jul?? ???

Nä, till lunch, men nu är det ju nästan jul idag ;D
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Appel

Citat från: Betis skrivet december 20, 2008, 12:52:31
Nu kokas saltrullen, för er som vill lära er är det pissenkelt.
Ta en saltrulle på ett, två eller tre kilo, det beror på hur många ni är och hur mycket extra pålägg ni vill ha.
Till julafton räcker det med ett par hekto färdig.
Jag har aldrig kommit överens med saltlake så jag torrsaltar.
två tredjedelar salt och en tredjedel socker tycker jag blir bra.
Min rulle vägde nog tre kilo så där tog jag en dl salt och en halv socker, blandade ihop å hällde i en kraftig plastpåse.
I med rullen och gned in den med blandningen.
La den på ett fat och har vänt den varje dag i en vecka.

Spolade av den och kokade upp nåra liter vatten i en gryta.
Nu kokas den i vatten med lite kryddpepparkorn, lagerblad å en lök.
Två timmar ska den få puttra så köttet blir riktigt mört.
Eventuellt ska ja sticka i den lite grand efter enåenhalv å se hur hård den är.
Sen är den klar!!!

Skiva tunnt å ät på macka med salt eller ättiksgurka. :love:
Hörro, du vet vad man gör med saltrullen  ;)
Sicut moris est

Betis

Citat från: Appel skrivet december 20, 2008, 14:23:49
Hörro, du vet vad man gör med saltrullen  ;)
Ja har en till..... 8)
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Betis

#25
Citat från: Betis skrivet december 20, 2008, 12:52:31
Nu kokas saltrullen, för er som vill lära er är det pissenkelt.
Ta en saltrulle på ett, två eller tre kilo, det beror på hur många ni är och hur mycket extra pålägg ni vill ha.
Till julafton räcker det med ett par hekto färdig.
Jag har aldrig kommit överens med saltlake så jag torrsaltar.
två tredjedelar salt och en tredjedel socker tycker jag blir bra.
Min rulle vägde nog tre kilo så där tog jag en dl salt och en halv socker, blandade ihop å hällde i en kraftig plastpåse.
I med rullen och gned in den med blandningen.
La den på ett fat och har vänt den varje dag i en vecka.

Spolade av den och kokade upp nåra liter vatten i en gryta.
Nu kokas den i vatten med lite kryddpepparkorn, lagerblad å en lök.
Två timmar ska den få puttra så köttet blir riktigt mört.
Eventuellt ska ja sticka i den lite grand efter enåenhalv å se hur hård den är.
Sen är den klar!!!

Skiva tunnt å ät på macka med salt eller ättiksgurka. :love:
Två timmar fick den å de var perfekt!!!

Den har snart kallnat färdigt på altanen å då skall halva frysas som vårens pålägg, den andra halvan käkas upp i jul.
Provsmakningen skedde direkt från grytan... :-[

Den blev perfekt!!! :D :D :yeah:
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Fredrik

En ugnsgratinerad blandning av strimlade hårdkokta ägg, grädde och kaviar är gjuten.
Sillen som står inlagd nu ska få ny sås om ett par dagar, i år ska jag testa en skärgårdsvariant med youghurt, majonäs, rödlök, dill och röd kaviar.
Midsommarfavoriten silltårta har numera också blivit en julfavvo
Köttbullar och prinskorv tar alla bara symboliskt och för sakens skull här, så dom skippar vi.
Nytt år nya utmaningar...

Betis

Ikväll ska älgabringan tas ur frysen.
Nån form av rulle ska den bli men jag vet inte riktigt än va ja ska fylla den med.
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Magnus

6 sorters julgodis klart. Mammas rullströmming står i kylen
\"Faan va full du ä farsan!\"
\"Tacka faan de för att ja e full, ha ju supe\"

Ismo

H-ete vad fet ni ska bli ... :haum:


Ismo

Citat från: Karin skrivet december 21, 2008, 17:44:30
:nudge:

..det är inte bara dina ögonbryn som gungar nästa gång du går ospångat :ros:

Karin

Citat från: ismo skrivet december 21, 2008, 17:46:17
..det är inte bara dina ögonbryn som gungar nästa gång du går ospångat :ros:
Du är väl för rar  :love:

Betis

...sillinläggning...


Å, älgabringan är fylld å ihopabunden.

Å de är klart att grannen är störtomöjlig.
Här försöker man lite å ge tebaks en aning, var inne med halva saltrullen förut idag.
Vad hänger där på pannrumsdörren?
Jo en rökt ål...

Helt meningslöst å ens försöka bli kvitt med honom.
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Henka

Citat från: Betis skrivet december 22, 2008, 21:48:50
Helt meningslöst å ens försöka bli kvitt honom.

Äh, gör som i norrland, skjut gräv å håll käften. :nudge:





Hoppas din rödlistade ål smakar gott :appa2:
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Betis

Citat från: Henka skrivet december 22, 2008, 21:53:40
Äh, gör som i norrland, skjut gräv å håll käften. :nudge:





Hoppas din rödlistade ål smakar gott :appa2:
Ja, ett jävla dilemma... :-[ :-[ :-\

På julbordet gav ja faan i å smaka, men nu??!!

Gott är det dessutom. :-\
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Henka

Citat från: Betis skrivet december 22, 2008, 21:56:49
Ja, ett jävla dilemma... :-[ :-[ :-\

På julbordet gav ja faan i å smaka, men nu??!!

Gott är det dessutom. :-\

Alternativtet är att sätta ut den i Alsterån, jag tror det är lite för sent för att det ska gå bra.
Ät den, njut... Och sen följer du mitt inledande råd så slipper du riskera dylikt dilemma nästa jul :nudge:
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Ismo

Citat från: Betis skrivet december 22, 2008, 21:56:49
Ja, ett jävla dilemma... :-[ :-[ :-\

På julbordet gav ja faan i å smaka, men nu??!!

Gott är det dessutom. :-\

Tar dig en pava Whisky å gå in å käka upp den ???...vi tar tid :zero:

Betis

Citat från: Henka skrivet december 22, 2008, 21:59:08
Alternativtet är att sätta ut den i Alsterån, jag tror det är lite för sent för att det ska gå bra.
Ät den, njut... Och sen följer du mitt inledande råd så slipper du riskera dylikt dilemma nästa jul :nudge:
Dilemma vid jul??!!

Det är kantareller, kräftor, utlåning av släpkärror, nedkapning av körsbärs å plommonträd, vedhuggning etrc etc...

Å då rökt ål vid jul.
Å en jävla massa supar därimellan.
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Henka

Citat från: Betis skrivet december 22, 2008, 22:04:44
Dilemma vid jul??!!

Det är kantareller, kräftor, utlåning av släpkärror, nedkapning av körsbärs å plommonträd, vedhuggning etrc etc...

Å då rökt ål vid jul.
Å en jävla massa supar därimellan.

Du ser, förslaget är bättre än jag först trodde :yeah:
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007