Forumnyheter:

Senaste artikel: Lär dig fota fiske! av Jonke

Huvudmeny

Nyårsmiddagen.

Startat av Betis, december 11, 2009, 15:27:49

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Flygande-jakob

Ingen bakfylla här.  :kopp:
Ska ta ett ordentligt pass knäböj snart och riktigt njuta av hur pogg jag är.

Ismo

Citat från: jakob skrivet januari 01, 2016, 10:12:56
Ingen bakfylla här.  :kopp:
Ska ta ett ordentligt pass knäböj snart och riktigt njuta av hur pogg jag är.


Du skall niga asså... :nudge:

Ismo

Citat från: amebix skrivet januari 01, 2016, 00:50:04
äh!


...du kommer knäcka minst 2st spön kommande år...ha ett riktigt Ur...uselt fiske..inget kommer att stämma,din prostata kommer att krångla...tappa din största Lax,Öring...ha feber sen i 2-3 mån. :hmm:

Flygande-jakob

Nu har jag tränat.  :police:
Tvingade med min bror och far så att jag fick förnedra dem ordentligt.
Fast jobbigast var nog för brorsan som är 35 år och fick pisk av vår 68-årige far i bänkpress. Det tog hårt på stackaren!  ;D

Ismo

Citat från: jakob skrivet januari 01, 2016, 13:34:16
Nu har jag tränat.  :police:
Tvingade med min bror och far så att jag fick förnedra dem ordentligt.
Fast jobbigast var nog för brorsan som är 35 år och fick pisk av vår 68-årige far i bänkpress. Det tog hårt på stackaren!  ;D


Om jag fortfarande lever när du är 53...så blir jag impad ifall du fortfarande tränar... ;D Fjant! :bf1:

Flygande-jakob

Citat från: ismo skrivet januari 01, 2016, 14:27:00

Om jag fortfarande lever när du är 53...så blir jag impad ifall du fortfarande tränar... ;D Fjant! :bf1:

Inte tränar jag då inte. Kommer förmodligen sluta snart när jag återgår till skogshuggeriet. Då behöver man inte träna. Inte så mycket iallafall.  ;D

Betis

Musselsoppa till förätt och så (om vi hittar) hälleflundra till huvudrätt . Vad ska det vara för innetempratur på flundran? Tror aldrig jag lagat det .... :zero:
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Henka

Citat från: Betis skrivet december 29, 2016, 11:15:10
Musselsoppa till förätt och så (om vi hittar) hälleflundra till huvudrätt . Vad ska det vara för innetempratur på flundran? Tror aldrig jag lagat det .... :zero:

Jag vill minnas att jag kört 51-52 grader med väldigt gott resultat! :lumber:

Ett av de bättre tillagningssätten jag provat är att först köra lite skivor av vitlök i rikligt med bra olivolja i botten på formen - några minuter så att de får
lite fin färg, och sen bara salt och vitpeppar på fisken och ner i formen, in i ugnen till önskad temperatur.
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Betis

Citat från: Henka skrivet december 29, 2016, 12:45:04
Jag vill minnas att jag kört 51-52 grader med väldigt gott resultat! :lumber:

Ett av de bättre tillagningssätten jag provat är att först köra lite skivor av vitlök i rikligt med bra olivolja i botten på formen - några minuter så att de får
lite fin färg, och sen bara salt och vitpeppar på fisken och ner i formen, in i ugnen till önskad temperatur.
Du kör den direkt  i ugnen alltså? Utan att först bryna i panna?
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Henka

Citat från: Betis skrivet december 29, 2016, 18:11:15
Du kör den direkt  i ugnen alltså? Utan att först bryna i panna?
Jo, att bryna tar ju bort den vackra pärlemoskimrande färgen.

Jag tror inte det gör nån större skillnad på smak, speciellt inte om man öser med smör eller bra olja...

Skickat från min E5823 via Tapatalk

Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Betis

Citat från: Henka skrivet december 29, 2016, 22:33:04
Jo, att bryna tar ju bort den vackra pärlemoskimrande färgen.

Jag tror inte det gör nån större skillnad på smak, speciellt inte om man öser med smör eller bra olja...

Skickat från min E5823 via Tapatalk
Det går rätt kvickt va? Typ 10-15 minuter på en 150 grader?
Har aldrig lagat hälleflundra....  :-[
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Balswinger

Tänk på att temperaturen stiger någon grad efter du tagit ut den. Googlar man säger de flesta 48-50 eller 50-52. Jag skulle ta ut den  strax före 50. Det kan vara bra att låta den dra i saltlake i 10 min innan tillagning. Personligen tycker jag stekyta är gott. :-)

Skickat från min D6503 via Tapatalk


Henka

Citat från: Balswinger skrivet december 30, 2016, 07:26:27
Tänk på att temperaturen stiger någon grad efter du tagit ut den. Googlar man säger de flesta 48-50 eller 50-52. Jag skulle ta ut den  strax före 50. Det kan vara bra att låta den dra i saltlake i 10 min innan tillagning. Personligen tycker jag stekyta är gott. :-)

Skickat från min D6503 via Tapatalk
Stekyta är säkert inte fel, men visst förtar det lite av hälleflundrans otroligt vackra pärlemoskimrande.

Man äter ju med ögonen också... :)

Skickat från min E5823 via Tapatalk

Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Henka

Citat från: Betis skrivet december 29, 2016, 23:13:31
Det går rätt kvickt va? Typ 10-15 minuter på en 150 grader?
Har aldrig lagat hälleflundra....  :-[
Det beror väl lite på formen på biten...
Googla och välj en metod som du tycker låter bra.

Det kommer bli fantastiskt  8)

Skickat från min E5823 via Tapatalk

Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Balswinger

Citat från: Henka skrivet december 30, 2016, 21:28:47
Stekyta är säkert inte fel, men visst förtar det lite av hälleflundrans otroligt vackra pärlemoskimrande.

Man äter ju med ögonen också... :)

Skickat från min E5823 via Tapatalk
Får prova en pärlemorskimrande några gång då ;-)

Skickat från min D6503 via Tapatalk


Ismo

Tror det blir kyckling klubbor nått! :haum:

Betis

#76
Citat från: Henka skrivet december 30, 2016, 21:30:06
Det beror väl lite på formen på biten...
Googla och välj en metod som du tycker låter bra.

Det kommer bli fantastiskt  8)

Skickat från min E5823 via Tapatalk
Jag kör nog på ditt koncept, fisk som kostar nästan 600 kr kilot exprimenterar man inte med första gången man tillagar den. :nono:
Lite finskurna grönsaker till, en mild smörsås och vanlig kokt potatis. Vit sparris. Fisken är redan delad i portionsbitar, skinnet är kvar.
Tänkte ha musselsoppa till förätt, men dom stoppade Bi i frysen igår... :dunk:
Drog iväg i morse för å hitta nya men det var naturligtvis Slut. :sleepy:
Fick tag i knivmusslor istället.
Tänkte även ha pilgrimsmusslor till fisken, även dom lyckades Bi sabba.
Slut, så det fick bli kammusslor som ersättning.


Precis som med julen så är nyår tradition för mig.
Trerätters är vad som gäller, fylla, frack, raketer å 12-slagschampagne ger jag totalt faan i....

Även om jag har två pavor på kylning, det kan ju va nån annan som bryr sig.
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Betis

Gott med knivmusslor!!!! :yeah:
Fast helvete va mätt jag blev.... :p
Jag vill inte ha nån huvudrätt på ett par timmar...
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Betis

Hälleflundra blev fullt dugligt bra!!!! :yeah:
Fast nästa gång skall jag lägga den i saltlag och plocka ut vid 47.
Nu plocka jag vid 49 och den var inte torr på nåt vis men ej heller glansig inne.
150 grader i ugnen, nästa gång 125.
Det bästa var faktiskt smörsåsen som ni får recept på här.
1/2 paket smält smör.
3 äggulor
1 tsk salt och några varv på vitpepparkvarnen.
1,5 dl vitt vin
Saften från en halv citron.

Koka på vin citronsaft och salt/peppar.
I med äggulor och vispa som han där nere med horn. Av med grytan från plattan och va försiktig med värmen. Kör vattenbad om ni är osäkra.
När det tjocknat börja med smöret. Smöret får inte vara varmare än att man kan doppa ett finger i.
Först bara en droppe, sen typ två, en halv tsk osv.
När det fått fäste går det hälla på i en smal stråle.
Ja ni fattar att ni ska vispa som fan hela tiden.
När man gör smörsås är man en man, alltså ingen kvinna.
Man gör bara smörsås när man gör det. Totalt utan sidoaktiviteter.
Om man nu inte har nån pervers förkärlek till skuren sås vill säga.
Så smörsås är inte svårare att göra än att bestämma sig för att vara man.
Till och med kvinnor kan klara det. Bara de släpper sin simultanförmåga.
Ja, försök inte värma på den sen,då går det åt helvete.


Nu blir det ost å kex.
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Ismo

Korv å makaroner!..vad är det för fel med det? ;D ..en ska inte krångla till det. :hmm: