För oss med fiskelust > Fiskedagbok

Hjortmyrs-Jockes diverse upptåg

(1/33) > >>

Hjortmyrs:
Igår begicks årets premiär i Viskan för undertecknads del. Härligt att kunna ta bussen i 20 minuter och kliva av och fiska lax. Årskort är en trevlig investering.
Mycket vatten (94 kubik), men hon är stadigt sjunkande.

Gick med DT snabbsjunk och Proletären, på tvåtums alutub, linan byttes sedan till en sinktip av ren bekvämlighet.
En tur för att komma ut och hälsa på ån. Trevligt att svinga tvåhandsspöet igen, mitt älskade gamla Daiwa Osprey.
Men så mycket vadande blev det inte, eftersom avdomnade ben inte är vidare värst trevligt.

Snart dags igen! I år ska Springern upp!

Thomas L:

--- Citat från: Hjortmyrs skrivet april 07, 2010, 12:35:19 ---...Gick med DT snabbsjunk och Proletären...
--- Slut citat ---
Det här blir nog nåt som borde vara ett mervärde för enbart dom med Fiskelust ;)

Hjortmyrs:

--- Citat från: Thomas L skrivet april 07, 2010, 12:50:06 ---Det här blir nog nåt som borde vara ett mervärde för enbart dom med Fiskelust ;)

--- Slut citat ---

Proletären har skapat mervärde förr!  ;)

Hjortmyrs:
Idag togs det en tur efter jobbet då en radioaktiv Ringhalsarbetare ringde och var fiskesugen.
Jag har aldrig tackat nej innan, så det vore dumt att börja nu. Vi styrde kosan mot en för mig ofiskad hotspot på Getterön.
Där skådades borstmask, men ingen öring. Platsen var riktigt fin, känns bra att ha så fina öringlokaler strax utanför dörren. Ibland innehåller de faktiskt öring också.

Stena Line kommer glidandes för att kasta ankar i Varbergs hamn, och vi fattar beslutet att fara in mot hamninloppet och fästningen för att fiska i "kölvattnet" när den seglar till Danmark igen. Mycket mat rörs upp då, den flyttar en hel del vatten den skutan.

Vid fästningshörnan suger det i ordentligt och spöt bugar rejält. Tungt i andra änden.
Det är inte att ta miste på att det är en Skrubba som sugit i sig flugan. Dessa blir som bångstyriga "flygande drakar" när de kommer upp i lite storlek. Det hade denna gjort.
Väl inne vid land krokas den av.

Vi går till andra sidan fästningen, och ett par kast senare upprepar sig samma procedur igen. Ytterligare en Skrubba får friheten åter. Även kompisen föräras en Skrubba-dubblé innan mörkret sänkt sig.
Jag konstaterar för honom att jag kanske är världens säkraste flugskrubbaguide, eftersom han aldrig fått Skrubba på fluga tidigare, och nu har han fått de vid de två senaste tillfällena efter mina instruktioner (som ungefär innebär "sikta på vattnet med en svart Wooly Bugger").
Jag belyser också vikten av att spana efter öringvak och ignorera de nakna kvinnorna som badar vid Kallbadhuset. En uppgift han inte riktigt bemästrar ännu.

Vi får se ett par öringvak innan vi beger oss hem. Även Ringhalsaren ser dom, det kan ha att göra med att Kallbadhuset stängt för kvällen.

ismo:
 ;D ;D   :yeah:

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida

Gå till fullversion