Forumnyheter:

Vårt senaste flugmönster: Zonker, steg för steg av Jonas 'Strömmen' Hällgren

Huvudmeny

Äppelskörd.

Startat av Betis, oktober 06, 2012, 17:49:03

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Betis

Precis hur mycket som helst, skulle köpt torgplats.
Just nu är det inköpt en Ica-kasse aluformar och mängder med muffinsformar.
Pajer å aNNAT BAK ÄR DET SOM GÄLLER IDAG.
Imorrn blir det mos och chutney.
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Betis

Mos och äppeljuice blev det, sen när vi var i affärn å jaskulle köpa grejjer till chutmeyn så fick jag vetaatt äpplena va slut... :dunk: :dunk:
Några hänger där kvar på trädet, tror faan ja ska ha chutney :loopis:
Fast det är inte dåligt att förädla en hel tvättbalja med äpplen... :D :flyguy:
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

västvis

Citat från: Betis skrivet oktober 08, 2012, 19:05:15
Mos och äppeljuice blev det, sen när vi var i affärn å jaskulle köpa grejjer till chutmeyn så fick jag vetaatt äpplena va slut... :dunk: :dunk:
Några hänger där kvar på trädet, tror faan ja ska ha chutney :loopis:
Fast det är inte dåligt att förädla en hel tvättbalja med äpplen... :D :flyguy:


        Det är bara att ta tag i de gamla ungdomssynderna Betis, ut och palla äpplen!    :hmm:

Betis

Nu håller de på å puttrar på spisen men chilin var sååååååååååååååååååååååå han där nere med horns stark :o :o
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Betis

Tryckte i en fem-sex äpplen för å få lite chunky bits men den var lika jävla stark ändå...... :o
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Ismo

Citat från: Betis skrivet oktober 11, 2012, 18:19:50
Nu håller de på å puttrar på spisen men chilin var sååååååååååååååååååååååå han där nere med horns stark :o :o

..vad är det för sörja du kokar? ..motgift mot konkelbär? :haum:

Betis

Citat från: ismo skrivet oktober 11, 2012, 19:52:47
..vad är det för sörja du kokar? ..motgift mot konkelbär? :haum:
Ja inte faan är det nån frälsning för hemorojderna precis... ;D
Äppel å tomatchutney.
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Betis

#7
Chutnyn slut, den blev nog kanske just lagom stark när den fått sätta till sig lite.
Dags för ny, de hade rea på äpplen på Algots i Mönsterås i helgen 5 spänn kilot för äpplena.
Äpplen, chili, vitlök, gul lök, ingefära, kanel, vitvinsvinäger, rörsocker, röd paprika. Har ja glömt nåt? Nä tror inte det. Ja är det höst och man har för många tomater går det nog å trycka i några såna med, men nu smakar tomaterna just ingenting så de hoppar jag.
Hälften av äpplena får koka med från början, andra hälften i slutet ,lite vettigt tärnade, bara precis så länge så de blir mjuka.

De här är så suveränt gott att man skulle kunna göra i partier å sälja...... 8)
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Loopis

Join the maffia

Thornydyke

Citat från: Betis skrivet februari 25, 2013, 13:40:51
Chutnyn slut, den blev nog kanske just lagom stark när den fått sätta till sig lite.
Dags för ny, de hade rea på äpplen på Algots i Mönsterås i helgen 5 spänn kilot för äpplena.
Äpplen, chili, vitlök, gul lök, ingefära, kanel, vitvinsvinäger, rörsocker, röd paprika. Har ja glömt nåt? Nä tror inte det. Ja är det höst och man har för många tomater går det nog å trycka i några såna med, men nu smakar tomaterna just ingenting så de hoppar jag.
Hälften av äpplena får koka med från början, andra hälften i slutet ,lite vettigt tärnade, bara precis så länge så de blir mjuka.

De här är så suveränt gott att man skulle kunna göra i partier å sälja...... 8)

Du har nog bra kundunderlag till hösten i Baltak....;)

Betis

I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Betis

Citat från: Thornydyke skrivet februari 25, 2013, 18:10:33
Du har nog bra kundunderlag till hösten i Baltak....;)
Där tänkte jag BJUDA på mat , inte sälja.... ;D
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Betis

Det tog ända tills ikväll innan den blev klar.
Nästan oätbart stark ikväll ;D men erfarenhetsmässigt vet jag att den brukar mildra till sig efter nån vecka.
Det är andra rundan äpplen som brukar ta upp en del av styrkan.
En halv msk curry i denna gång, inte dumt.
Förra gången blev det Habanero, denna vanlig spansk peppar.
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Betis

Körde lite indisk roulette och testade en halv msk nu när den fått ett tag att stå till sig.
Jofaan!!! :yeah:
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

västvis

Citat från: Betis skrivet mars 21, 2013, 17:32:21
Körde lite indisk roulette och testade en halv msk nu när den fått ett tag att stå till sig.
Jofaan!!! :yeah:


            ....risk för att det blir språnmarsch till dags!    :run:

Betis

Kommer bli stor även iår, då ska ja koncentrera mig på chutney, tror jag har äppelpajer kvar sen förra året i frysen....
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Flygande-jakob

Citat från: Betis skrivet augusti 11, 2013, 20:04:04
Kommer bli stor även iår, då ska ja koncentrera mig på chutney, tror jag har äppelpajer kvar sen förra året i frysen....

Får ni fin skördå Här ser det ynkligt ut med all frukt tycker jag. Klent och maskätet på de få som finns. Trädgårdslandet har inte gett mycket i år heller.

Ron

Varför inte....?  :booze:

Citat från: Systembolaget
Snabbkurs i calvadostillverkning

1. Frukten skördas i september-november. 2. Mognar i cirka sex veckor. 3. Krossas, pressas, lakas ur. 4. Jäsning och lagring av cider. 5. Destillation: enklare varianter i kolonnapparater, i Pays d'Auge dubbeldestillering i enkelpanna av samma pot still-typ som används för cognac och maltwhisky. 6. Lagring. 7. Blandning av olika kvaliteter och buteljering.


"A fishing pole is a stick with a hook at one end and a fool on the other."

Betis

Massvis med äpllen, men iår blir de min prio.
Chutney först , äppelkaga sen, faan vi har fortfarande kvar äppelkaka i frysen sen förra året....
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Betis

Idag ska de bli lite kokning... 8)
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.