Forumnyheter:

Vårt senaste flugmönster: Zonker, steg för steg av Jonas 'Strömmen' Hällgren

Huvudmeny

Kvällens mat

Startat av Magnus, december 07, 2008, 15:48:10

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 2 gäster tittar på detta ämne.

Betis

Citat från: Henka skrivet december 21, 2022, 08:09:23Konstig mat.
En jävla massa jobb och så smakar det inte nå särskilt alls.
Definitivt inte dåligt, men väldigt väldigt väldigt husmanskost.
Väldigt, väldigt mycket husmanskost...
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Balswinger

Citat från: Betis skrivet december 20, 2022, 21:29:06Har dom på julborden härikring. :hmm:
Lr inte bara dom, även vi har anammat denna tradition.

Typ, vem klarar sig på bara ett julbord?
Klart man måste ha ett gäng kroppkakor också, för att bli mätt!  >:D

Betis

Citat från: Balswinger skrivet december 21, 2022, 10:01:35Typ, vem klarar sig på bara ett julbord?
Klart man måste ha ett gäng kroppkakor också, för att bli mätt!  >:D
Skåningarna då?
Som har bruna bönor å kåldolmar.
Jag har varit lat,  köpte en färdig påse med små vita delikatess.

Faktist pöjken som driver på.
Han har växt upp här å alla hans kompisar har bodycakes.
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Betis

Iår ska jag detaljgranska hans tallrik.
Så han verkligen tar... :tafeja:
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Betis

Kycklinglårfile på grillen.... 8)
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Henka

Sous vide kycklingfile med blomkålsris och en sås baserad på fond på våra egna tuppkycklingar.

Riktigt bra!

Imorrn sous vide-torsk/gös 

Nyårsmiddagen sous vide-oxfile.

Jag gillar min julklapp  :tadaa:


Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Betis

Stuvad spetskål å stekt falukorv. :hmm:
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Henka

Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Betis

Citat från: Henka skrivet december 29, 2022, 20:07:04Sous vide kycklingfile med blomkålsris och en sås baserad på fond på våra egna tuppkycklingar.

Riktigt bra!

Imorrn sous vide-torsk/gös

Nyårsmiddagen sous vide-oxfile.

Jag gillar min julklapp  :tadaa:



Du hinner tröttna till midsommar. ;D
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Henka

Citat från: Betis skrivet december 29, 2022, 20:25:12Du hinner tröttna till midsommar. ;D
Då ska vi sousvida senapssill!
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Balswinger

Citat från: Henka skrivet december 29, 2022, 20:40:39Då ska vi sousvida senapssill!

12 grader 48 timmar, typ?  :-\

Henka

Citat från: Balswinger skrivet december 29, 2022, 21:14:2512 grader 48 timmar, typ?  :-\
Jag tror att detta är en upplevelse som behöver maxxxas!
Timern går till 99 timmar, termostaten till 90 grader.
Så jag tror på 99 timmar i 90 grader.

Funderar på att köra samma koncept på en hushållsost  :hmm:

Och även på en liter lingon  :tadaa:
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Balswinger

Citat från: Henka skrivet december 29, 2022, 21:18:25Jag tror att detta är en upplevelse som behöver maxxxas!
Timern går till 99 timmar, termostaten till 90 grader.
Så jag tror på 99 timmar i 90 grader.

Funderar på att köra samma koncept på en hushållsost  :hmm:

Och även på en liter lingon  :tadaa:

Låter gott!
Eftersom det är så lång tid, kan man kanske rationalisera?
Mixa och köra tillsammans.  :vissla:

Betis

Vi har inbyggd suosvide i senaste induktionhällen.
Något dum bara, spisen säkerhetsavstänger sig med jämna mellanrum.
Så ska man långköra nåt blir man aningen irriterad.
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Balswinger

Citat från: Betis skrivet december 29, 2022, 21:30:43Vi har inbyggd suosvide i senaste induktionhällen.
Något dum bara, spisen säkerhetsavstänger sig med jämna mellanrum.
Så ska man långköra nåt blir man aningen irriterad.

Ja djävlar vilka umbäranden ni får utstå där i de småländska skogarna.  :haum:

Betis

Citat från: Balswinger skrivet december 29, 2022, 22:34:35Ja djävlar vilka umbäranden ni får utstå där i de småländska skogarna.  :haum:
Jo, det är ofta en hård strid. Bara å stå ut.... ;D
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Betis

Nu är man väl fast i White Trasch gänget.
Pizza på nyårsdagen. Hemgjord å God iof men ändå... :zero:
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Henka

Citat från: Betis skrivet januari 01, 2023, 17:47:17Nu är man väl fast i White Trasch gänget.
Pizza på nyårsdagen. Hemgjord å God iof men ändå... :zero:
Karin gjorde pizzabotten med blomkål.
Rätt gott måste jag säga  :yeah:
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Betis

Strimlad lövbiff i tacobröd. Alla tillbehör.
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Balswinger

Lutfisk, potatis, bechamelsås, hemmald senap, ärtor. Öl, Stella och Carnegie (blandat, två plus ett).
Kaffe, avec.  :hmm: