Forumnyheter:

Senaste artikel: Lär dig fota fiske! av Jonke

Huvudmeny

Julematen.

Startat av Betis, december 14, 2008, 20:35:45

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Betis

Tänkte här dra igång en tråd om julmatens färdigställande.

Min position i nuläget är att inläggningssillen är inköpt, en 6,3 kilos underbart vacker julskinka är köpt, fyra sorters julgodis tillverkat (en ikväll faktist, Rocky Road).
Just nu står frugan å mal köttet till köttbullarna (ja fick gå¨ut i garaget å slipa till kvarnkniven), å innan ikväll har ja saltat in saltrullen.
Lussekatter, å pepparkakor bakade sedan förrut.
bläääaaaarrrgh i hela skafferiet , både på längden å tvä'ren, fådd å hemmatillverkad. Å köpt.

Imorgon ska ja lägga russin i Rom te glöggen, de ska va gott säger jobbarkompisen.
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Ismo

Jag har köpt 24 flaskor Ful Whisky ..... :D


..å 2:a sidan så jobbar jag både Jul å Nyår... :dunk:

Thomas L

Citat från: ismo skrivet december 14, 2008, 21:39:04
Jag har köpt 24 flaskor Ful Whisky ..... :D


..å 2:a sidan så jobbar jag både Jul å Nyår... :dunk:
Julmaten :rofl:
Nya tider nya leder är min paroll inte SJs

Ismo


Betis

Citat från: ismo skrivet december 14, 2008, 21:51:07
..det är ju kolhydrater pucko! :loopis:
Rent jävla fett blir de......


Späck.
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Ismo

Citat från: Betis skrivet december 14, 2008, 21:52:12
Rent jävla fett blir de......


Späck.

..har jag inte märkt nått av... :nono:

Betis

Citat från: ismo skrivet december 14, 2008, 21:53:42
..har jag inte märkt nått av... :nono:
...alkohol omvandlas i levern till fett....
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Ismo

Citat från: Betis skrivet december 14, 2008, 21:55:51
...alkohol omvandlas i levern till fett....

..sånt tränar jag bort... :D

Thomas L

Citat från: Betis skrivet december 14, 2008, 21:55:51
...alkohol omvandlas i levern till fett....
om inte levern är för skrumpen ja :police:
Nya tider nya leder är min paroll inte SJs

Betis

...å nu är där 4 kilo köttbullar... :D :D :yeah:
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Ismo

Citat från: Thomas L skrivet december 14, 2008, 21:58:52
om inte levern är för skrumpen ja :police:

1:a 40 åren drack jag i princip nada.. ;D ...så nu håller jag hjärtat friskt med en tår då & då.. :gasp:

Henka

Citat från: ismo skrivet december 14, 2008, 22:05:50
1:a 40 åren drack jag i princip nada.. ;D ...så nu håller jag hjärtat friskt med en tår då & då.. :gasp:

Har inte du, som de flesta andra, tio tår? :haum:
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Thomas L

Citat från: ismo skrivet december 14, 2008, 22:05:50
1:a 40 åren drack jag i princip nada.. ;D ...så nu håller jag hjärtat friskt med en tår då & då.. :gasp:
Alldeles riktigt tänkt. 24 flarrer fulwiskey borde ge pumpen nåt att jobba med ;D Iaf efter 1:a chocken släppt ::)
Nya tider nya leder är min paroll inte SJs

Ismo

Citat från: Henka skrivet december 14, 2008, 22:42:10
Har inte du, som de flesta andra, tio tår? :haum:

:nono:...

Citat från: Thomas L skrivet december 14, 2008, 23:04:33
Alldeles riktigt tänkt. 24 flarrer fulwiskey borde ge pumpen nåt att jobba med ;D Iaf efter 1:a chocken släppt ::)

..ska ju räcka långt inpå mot försommarn :gasp:

Henka

Citat från: ismo skrivet december 14, 2008, 23:17:02
..ska ju räcka långt inpå mot försommarn :gasp:

Ja, den är lång den där tisdagen i maj ;D
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Loopis

Räknas gyrospizzan jag ska äta ikväll  :-[

Morsan har nog styr på det där.... fast skiten är vell på öland, då vi ska fira julafton där  :dunk: övriga dagar ska jag va hemma i kalmar å vara jätte alkoliserad  :D (ok då, julafton också  :booze: )

skulle tro att både pepparkakor, lussebullar å köttbullar är färdiga....  :)
Join the maffia

Betis

Nu kokas saltrullen, för er som vill lära er är det pissenkelt.
Ta en saltrulle på ett, två eller tre kilo, det beror på hur många ni är och hur mycket extra pålägg ni vill ha.
Till julafton räcker det med ett par hekto färdig.
Jag har aldrig kommit överens med saltlake så jag torrsaltar.
två tredjedelar salt och en tredjedel socker tycker jag blir bra.
Min rulle vägde nog tre kilo så där tog jag en dl salt och en halv socker, blandade ihop å hällde i en kraftig plastpåse.
I med rullen och gned in den med blandningen.
La den på ett fat och har vänt den varje dag i en vecka.

Spolade av den och kokade upp nåra liter vatten i en gryta.
Nu kokas den i vatten med lite kryddpepparkorn, lagerblad å en lök.
Två timmar ska den få puttra så köttet blir riktigt mört.
Eventuellt ska ja sticka i den lite grand efter enåenhalv å se hur hård den är.
Sen är den klar!!!

Skiva tunnt å ät på macka med salt eller ättiksgurka. :love:
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Betis

...å ungarna gör marsipangubbar.... :love:
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Betis

.....en variant på Rocky Road med vit choklad istä'llet på gång.....
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.

Henka

Tonfisksallad å pilsner :lumber:
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007