Forumnyheter:

Senaste reportage: River Dee on the rocks av Hjortmyrs

Huvudmeny

Glass

Startat av Magnus, februari 23, 2007, 21:02:28

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Magnus

En halvliter Häagen-Dazs, färdigt att äta direkt ur förpackningen  :yes:
\"Faan va full du ä farsan!\"
\"Tacka faan de för att ja e full, ha ju supe\"

Sg

Citat från: Magnus skrivet februari 23, 2007, 21:02:28
En halvliter Häagen-Dazs, färdigt att äta direkt ur förpackningen  :yes:

Världens mest prisvärda glass som kostar typ 100 spänn litern :P

Clabbe

njaaa testa istället en  Ben & Jerry´s. Kostar 50kr för en halv liter och får häagen-Dazz att framstå som piggelin!  :appa2:

Magnus

Citat från: Clabbe skrivet mars 15, 2007, 09:22:26
njaaa testa istället en  Ben & Jerry´s. Kostar 50kr för en halv liter och får häagen-Dazz att framstå som piggelin!  :appa2:

:betis:
Äter bara pure hardcore vaniljglass och nån sån har jag inte sett hos B&J lokalt. Men dom har gott om glass med deg och godisbitar för dom som gillar det...  :nono:
\"Faan va full du ä farsan!\"
\"Tacka faan de för att ja e full, ha ju supe\"

Magnus

Citat från: Sg skrivet februari 23, 2007, 22:36:10
Världens mest prisvärda glass

:yes:

Vaniljen då, resten är dret.
\"Faan va full du ä farsan!\"
\"Tacka faan de för att ja e full, ha ju supe\"

Sarah

Citat från: Magnus skrivet mars 15, 2007, 09:24:30
:betis:
Äter bara pure hardcore vaniljglass och nån sån har jag inte sett hos B&J lokalt. Men dom har gott om glass med deg och godisbitar för dom som gillar det...  :nono:
Glass med DEG!?  :betis: :o

Magnus

Citat från: Sarah skrivet mars 15, 2007, 09:41:47
Glass med DEG!?  :betis: :o

CitatCookie Dough
Vaniljglass med bitar av chocolate chip kakdeg.
\"Faan va full du ä farsan!\"
\"Tacka faan de för att ja e full, ha ju supe\"

Clabbe

#7
Märker att vi har att göra med ett hoper ofrälse här! Låt mej då frästa med denna smak.

Phishfood:
Chokladgräddglass med marshmallows, kolasås och fiskar med chokladsmak.

Men sant är att man ska ha en riktig söttand för att älska Ben & Jerrys. Är även jäkligt svår att få tag på, så se ni den.... prova!  :smulaimuchen:

Sg

Själv gör jag min egen glass :yes: Vilket fan så mycket godare, och coolare.

Fredrik

Citat från: Magnus skrivet mars 15, 2007, 09:24:30
:betis:
Äter bara pure hardcore vaniljglass och nån sån har jag inte sett hos B&J lokalt. Men dom har gott om glass med deg och godisbitar för dom som gillar det...  :nono:

Grymma
Och den med chokladkross och mashmallows , ojojoj :love:
Nytt år nya utmaningar...

Betis

Citat från: Sg skrivet mars 15, 2007, 14:36:56
Själv gör jag min egen glass :yes: Vilket fan så mycket godare, och coolare.
Bonga-bonga.... O0 :love: :yeah:
I am the real one.
No fucking Spanish substitut.


Sg

Citat från: mikohl skrivet mars 23, 2007, 22:26:14
Min absoluta favorit
http://www.haagendazs.com/segicd.do?productId=79



Kan tänka mig att den är jävligt god, ja...
Men du borde kunna göra en jävligt konkurenskraftig glass själv.

Magnus

Citat från: mikohl skrivet mars 23, 2007, 22:26:14
Min absoluta favorit
http://www.haagendazs.com/segicd.do?productId=79



En besvikelse. Den var isigare än sorbet, vilket jag inte förknippar med Baileys.
\"Faan va full du ä farsan!\"
\"Tacka faan de för att ja e full, ha ju supe\"

ejja

Piggelinglass..
Den är odödlig.

Särskilt som drinkpinne i ett glas med Sprite och baccadi apple.  :looney:

Sg

För några dagar sen gjorde jag citronyoghurtglass som jag lyxade till lite med coctailbär. Mkt gott!
Och enkelt recept.

5-6 msk citronsaft (blir 3 små citroner, eller 2 stora)
6 dl avrunnen yoghurt
1,5 dl finkornigt socker
1,5 dl grädde

(i mitt fall: 1 påse med coctailbär som jag rörde ner strax innan smeten frös)


Mkt simpelt recept.
Sätt yoghurten på avrinning, börja pressa ur saften ur citronerna, häll saften i ett mått av nått slag och sila den så att alla kärnor och andra rester försvinner.
När yoghurten är avrunnen, häll det i en bunke. Tillsätt 6 matskedar av citronsaften. Blanda nogrant.
Tillsätt sen finkornigt socker och grädde. Blanda nogrant.

Har du glassmaskin fortsätter du enligt tillverkarens anvisningar,
kör du utan häller du det i en bunke, in i frysen. Låt stå tills den (nästan) är frusen. (man måste med andra ord ha bra koll) då tar du ut den och vispar den eller kör den i matberedare om man har sådan. Sen ställer du in den igen. Med lock på.

Så är det klart!