Hälleflundra blev fullt dugligt bra!!!!

Fast nästa gång skall jag lägga den i saltlag och plocka ut vid 47.
Nu plocka jag vid 49 och den var inte torr på nåt vis men ej heller glansig inne.
150 grader i ugnen, nästa gång 125.
Det bästa var faktiskt smörsåsen som ni får recept på här.
1/2 paket smält smör.
3 äggulor
1 tsk salt och några varv på vitpepparkvarnen.
1,5 dl vitt vin
Saften från en halv citron.
Koka på vin citronsaft och salt/peppar.
I med äggulor och vispa som han där nere med horn. Av med grytan från plattan och va försiktig med värmen. Kör vattenbad om ni är osäkra.
När det tjocknat börja med smöret. Smöret får inte vara varmare än att man kan doppa ett finger i.
Först bara en droppe, sen typ två, en halv tsk osv.
När det fått fäste går det hälla på i en smal stråle.
Ja ni fattar att ni ska vispa som fan hela tiden.
När man gör smörsås är man en man, alltså ingen kvinna.
Man gör bara smörsås när man gör det. Totalt utan sidoaktiviteter.
Om man nu inte har nån pervers förkärlek till skuren sås vill säga.
Så smörsås är inte svårare att göra än att bestämma sig för att vara man.
Till och med kvinnor kan klara det. Bara de släpper sin simultanförmåga.
Ja, försök inte värma på den sen,då går det åt helvete.
Nu blir det ost å kex.