Författare Ämne: Nyårsmiddagen.  (läst 17901 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Inloggad Betis

  • Antal inlägg: 7 275
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #80 skrivet: januari 01, 2017, 00:25:24 »
Korv å makaroner!..vad är det för fel med det? ;D ..en ska inte krångla till det. :hmm:
Kan man faan inte äta ens en vardagstisdag..... :sleepy:
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Utloggad Henka

  • Administratör
  • Antal inlägg: 8 486
  • Våga vägra!
    • Min presentation
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #81 skrivet: januari 01, 2017, 13:07:32 »
I med äggulor och vispa som han där nere med horn. Av med grytan från plattan och va försiktig med värmen. Kör vattenbad om ni är osäkra.
När det tjocknat börja med smöret. Smöret får inte vara varmare än att man kan doppa ett finger i.
Först bara en droppe, sen typ två, en halv tsk osv.
När det fått fäste går det hälla på i en smal stråle.
Ja ni fattar att ni ska vispa som fan hela tiden.
När man gör smörsås är man en man, alltså ingen kvinna.
Man gör bara smörsås när man gör det. Totalt utan sidoaktiviteter.
Om man nu inte har nån pervers förkärlek till skuren sås vill säga.
Så smörsås är inte svårare att göra än att bestämma sig för att vara man.
Till och med kvinnor kan klara det. Bara de släpper sin simultanförmåga.
Ja, försök inte värma på den sen,då går det åt helvete.


Om det går åt helvete så vispar man bara upp en äggula eller två i en ny kastrull och börjar vispa och värma den, när den börjar få lite konsistens så börjar
man att droppa i såsen som har gått åt helvete.
Sköter man detta rätt så har såsen som gått åt helvete åter blivit som den ska vara :lumber:

Svar till: Man med småbarn.
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Inloggad Betis

  • Antal inlägg: 7 275
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #82 skrivet: januari 02, 2017, 12:28:43 »
Om det går åt helvete så vispar man bara upp en äggula eller två i en ny kastrull och börjar vispa och värma den, när den börjar få lite konsistens så börjar
man att droppa i såsen som har gått åt helvete.
Sköter man detta rätt så har såsen som gått åt helvete åter blivit som den ska vara :lumber:

Svar till: Man med småbarn.
Jo det går å fixa med ett par nya gulor.
Har jag iof inte behövt göra de senaste 15 åren. Fast folk i allmänhet är lite rädda för att göra smörsåser, egentligen inte så svårt om man focuserar och är lite noga med värmen.
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Utloggad Henka

  • Administratör
  • Antal inlägg: 8 486
  • Våga vägra!
    • Min presentation
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #83 skrivet: januari 02, 2017, 20:20:21 »
Jo det går å fixa med ett par nya gulor.
Har jag iof inte behövt göra de senaste 15 åren. Fast folk i allmänhet är lite rädda för att göra smörsåser, egentligen inte så svårt om man focuserar och är lite noga med värmen.
....Men det går åt helvete ibland ändå....
'pappa, jag har kissat ner mig' har avbrutit ett å annat koncentrerat tillfälle :D

Skickat från min E5823 via Tapatalk

Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Utloggad rifle

  • Antal inlägg: 2 251
  • Hårdrockare med flugspö!
    • http://www.rocket-roll.com/
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #84 skrivet: januari 03, 2017, 14:01:25 »
....Men det går åt helvete ibland ändå....
'pappa, jag har kissat ner mig' har avbrutit ett å annat koncentrerat tillfälle :D

Skickat från min E5823 via Tapatalk

Men nu måste det väl vara nåt år sedan du sa det senast?
What time is it? It´s time to rock not yet!

Utloggad Henka

  • Administratör
  • Antal inlägg: 8 486
  • Våga vägra!
    • Min presentation
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #85 skrivet: januari 03, 2017, 14:06:18 »
Men nu måste det väl vara nåt år sedan du sa det senast?


Det vet man aldrig ;D
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007

Inloggad Betis

  • Antal inlägg: 7 275
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #86 skrivet: januari 03, 2017, 17:42:53 »
....Men det går åt helvete ibland ändå....
'pappa, jag har kissat ner mig' har avbrutit ett å annat koncentrerat tillfälle :D

Skickat från min E5823 via Tapatalk
Bättre du går på toan innan du piskar såsen. ;D
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Inloggad Betis

  • Antal inlägg: 7 275
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #87 skrivet: december 31, 2018, 15:25:12 »
....Men det går åt helvete ibland ändå....
'pappa, jag har kissat ner mig' har avbrutit ett å annat koncentrerat tillfälle :D

Skickat från min E5823 via Tapatalk
Är det konferens så blir det, -Henka, jag glömde dra ned byxorna när ja skulle pissa, måste använda tröjan som byxor...
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Inloggad Betis

  • Antal inlägg: 7 275
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #88 skrivet: december 31, 2018, 15:29:08 »
Iår ska Erik fixa hela menyn. Bi å jag är helt portade från köket.
Men det ryktas om kammusslor till förätt, ankbröst till huvudrätt å nån äppeltjoflöjt till efterrätt.
Prosecco till förätten o nåt rövin till huvudrätt.
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Utloggad Balswinger

  • Antal inlägg: 313
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #89 skrivet: december 31, 2018, 16:02:18 »
Iår ska Erik fixa hela menyn. Bi å jag är helt portade från köket.
Men det ryktas om kammusslor till förätt, ankbröst till huvudrätt å nån äppeltjoflöjt till efterrätt.
Prosecco till förätten o nåt rövin till huvudrätt.

Bra, då kan du koncentrera dig på prosecco och uppmuntrande tillrop ut till köket!  :booze:

Inloggad Betis

  • Antal inlägg: 7 275
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #90 skrivet: december 31, 2018, 18:41:13 »
Bra, då kan du koncentrera dig på prosecco och uppmuntrande tillrop ut till köket!  :booze:
Fick hjälpa honom å få igång termometern , men sen var det.. -men kan du inte försvinna då för faan...
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Utloggad ismo

  • Antal inlägg: 9 724
  • Oooooaaaah!
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #91 skrivet: december 31, 2018, 20:15:18 »
Varmkorv me bröd på jobbet i morgon. :)
Det är 100% dödlighet fr. det en föds!..men märkligt nog ökar den med div. alkohol å dåliga matvanor.

Inloggad Betis

  • Antal inlägg: 7 275
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #92 skrivet: december 31, 2019, 17:53:32 »
70-tal. Rårakor med stenbitsrom, rödlök och creme fraiche.
Oxfilé, potatiskaka, grönsaksfräs, bea och vinsås.
Mangoglass, toscakex å frästa frukter med mandllikör. Skulle egentligen flamberas men det vågar jag inte... :nono:
Möjligtvis är där värme kvar på grillen så kanske.... :-\
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Inloggad Betis

  • Antal inlägg: 7 275
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #93 skrivet: december 31, 2019, 21:48:23 »
Det blev gott. Bara glassen kvar då.
.....och på den sjätte dagen skapade människan Gud.....

Utloggad MADMOOSE

  • Moderator
  • Antal inlägg: 1 501
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #94 skrivet: januari 01, 2020, 02:11:42 »
Vietnamesiska vårrullar
Rimmad torskrygg hasselbackspotatis pepparotssmetana sallad på grönkål och rödbetor.
Stekt kanderad ananas med vaniljglass och rostade kokosflingor.

Gott!

Gott nytt på er.  :D

Utloggad jakob

  • Antal inlägg: 1 984
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #95 skrivet: januari 01, 2020, 14:37:05 »
Jag gjorde en file Wellington med ”kantarellduchesse” istället för den vanliga. Mycket västerbottensost också. Blev inte så dumt faktiskt.
Sen blev jag full och nu är jag bakis.  :yeah:

Utloggad thesaurus

  • Antal inlägg: 83
  • torrt
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #96 skrivet: januari 03, 2020, 13:18:14 »
Blev en riktigt krämig oxfilépasta, botade sedan bakfyllan med en treo och lite av 2019's fiskefilmer på youtube.

Utloggad Henka

  • Administratör
  • Antal inlägg: 8 486
  • Våga vägra!
    • Min presentation
SV: Nyårsmiddagen.
« Svar #97 skrivet: januari 03, 2020, 13:23:30 »
Förrätten fixade grannen, en riktigt smaskig räkcocktail med västerbottensostkex. :)
Huvudrätten stod jag för, en riktigt fin entrecote som gick ett varv på grillen.
Stekta grönsaker och en långkokt rödvinssky samt klyftpotäter för de som äter sånt.
Efterrätterna blev några olika, brownies med vispad grädde, vit chokladmousse med passionsfrukt, och en vit chokladmousse med coctailbär.
Det blir många grejer när det ska passa alla.
Själv så skippade jag desserten och drack mer vin istället. Bra val tycker jag :)
Bilder att minnas :)
2014   2010
2013   2009
2012   2008
2011   2007