Författare Ämne: Kockar å knivar i tv.  (läst 104 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 7 433
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
Kockar å knivar i tv.
« skrivet: juni 20, 2020, 09:16:48 »
Börjar Global få dåligt med pengar.????
Kocken i 4an idag hade en vass fin riktig ergonomisk kniv.
Ingen globaldynga.....
Sett det flera gånger de två senaste åren, kockarna har riktiga knivar istället för Global.
För dum för att förstå vetenskap?
Prova religion.....

Utloggad Balswinger

  • Antal inlägg: 377
SV: Kockar å knivar i tv.
« Svar #1 skrivet: juni 20, 2020, 10:43:18 »
Frugan vann en Porsche. Också helt i metall. Gillar inte det. Oergonomiskt skaft. Lägger du den i från dig, rullar den helst runt och vänder klingan uppåt. Visserligen vass so han där nere med horn, men i kombination med dålig ergonomi och överrullningsegenskapen känns den farlig. Har naggat vänster pekfinger axel två gånger.  :larsw:

Edit: pekfinger nagel...
« Senast ändrad: juni 20, 2020, 11:32:15 av Balswinger »

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 7 433
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Kockar å knivar i tv.
« Svar #2 skrivet: juni 20, 2020, 11:02:35 »
Frugan vann en Porsche. Också helt i metall. Gillar inte det. Oergonomiskt skaft. Lägger du den i från dig, rullar den helst runt och vänder klingan uppåt. Visserligen vass so han där nere med horn, men i kombination med dålig ergonomi och överrullningsegenskapen känns den farlig. Har naggat vänster pekfinger axel två gånger.  :larsw:
Delar din uppfattning till 100%. Å samma jävla skitstål som i Globalen. :betis:
Som å slipa på en glasskiva. Dålig balans också. Dyrt å dåligt. För en femhundring mindre får man en mångdubbelt bättre kniv.
Vg10 är ett stål många japaner använder. Bra tycker jag. :yeah:
För dum för att förstå vetenskap?
Prova religion.....

Utloggad Balswinger

  • Antal inlägg: 377
SV: Kockar å knivar i tv.
« Svar #3 skrivet: juni 20, 2020, 11:33:51 »
Delar din uppfattning till 100%. Å samma jävla skitstål som i Globalen. :betis:
Som å slipa på en glasskiva. Dålig balans också. Dyrt å dåligt. För en femhundring mindre får man en mångdubbelt bättre kniv.
Vg10 är ett stål många japaner använder. Bra tycker jag. :yeah:

Hur slipar du, våtsten?

Utloggad Betis

  • Antal inlägg: 7 433
  • Förbannad Träskalle.
    • Fiskelust
SV: Kockar å knivar i tv.
« Svar #4 skrivet: juni 20, 2020, 13:50:11 »
Hur slipar du, våtsten?
Våtsten. Har en Ohishi , dubbel med 1000 korn ena sidan och 6000 den andra. Den planar jag med ett diamantbryne med 600 korn.
Har man två olika brynen kan man plana dom med varandra. Men diamant blir bäst.
Jobbet går säkert få till med billigare brynen från Bilmeta men det absolut viktigaste är att hålla dom plana.
Går aldrig å få till nåt vettigt med ett bryne som ser ut som en toffelbotten. :nono:
Å stora ska dom vara.

Kommer Erik hem med nån skit från jobbet brukar man få börja ute i garaget på roterande våtslip. Å sen in i köket å hyfsa till det.
Knepet är att aldrig släppa iväg det så det blir för slött. Då är det bara några drag så är det illvasst igen.

Aldrig trycka utan låta stenen göra jobbet, då blir det minimalt med råegg. Å inga hack i stenen. Ett diamantbryne för 1000 spänn är hur lätt som helst å sabba.
Diamanterna ligger ju insmälta i aluminium å det är mjukt. Å sköter man sig håller det i många år....
För dum för att förstå vetenskap?
Prova religion.....