Flugbindning> Mönster> Kustöringsflugor> Ismos gammarus

Kroken är valfri, dock gör jag den själv inte av kraftigt böjd krok, det finns inget som simmar i fosterställning därav valet av RAK krokstam.
Jag väljer att binda en mörkgrön variant mörk olive bindtråd.

se bild 2.

Nymph skin finns i olika färger
Som ben + stjärt material används ICEABOU Herring, ett fint plastigt/glansigt material. Det finns i olika kulörer och går oxå att färga. Det finns en "vit/genomskinlig" som kan färgas till det man vill ha.
Som förtyngning använder jag tungstensark, det går att använda blytråd, men jag föredrar klippta remsor av tungstensark för att på ett enkelt sätt bygga på sidorna av krok-stammen istället för på undersidan!
Jag vill behålla så stort krokgap som möjligt.
Här har jag valt till ben + stjärtmaterial att blanda en lite mörkare grön + lite mera olive.
Använd inte för mycket material, då tappar man rörligheten i både stjärt å ben..
Så har jag bundit in den klippta tungstensarken på + utmed sidorna
Nu binder jag in Nymph skin, snedklipper den i den ända som skall bindas in (närmast stjärten) så övergången när man börjar linda den..blir snyggare.
Vänder på kroken och binder in första benparen. Jag behåller ICEABOU-stråna långa för att lättare kunna hantera dem när väl Nymph skin skall lindas runt kroppen.
Första ben-paret inbundet.
Sen fortsätter man inbindningen (INTE FÖR TÄTT)
4-5 benpar räcker
Nu börjar det jobbiga: Nymph skin skall lindas runt hela härligheten. För att kunna hålla hyfsad koll på materialet så drar jag allt material mot kroköglan och lindar 2-3 LÖSA bindtrådsvarv runt allt.
Så får jag fritt spelrum med Nymph skin, lindar fram tills jag möter det första inlindande benparet tar dubbingnålen och petar loss de benpar som jag först lindade fast! Jag lindar med Nymph skin så att jag får benmaterialet att peka bakåt, jag överlappar med andra ord lite över benmaterialet fortsätter så tills jag lindat hela härligheten ända fram till krok-öglan.

Nåja, forma ett lagomt huvud, frisera materialet efter tycke och smak. Nu återstår endast att förstärka Gammisen med ryggsköld, antingen av epoxy (som jag föredrar eftersom Nymph Skin är av gummi),liquisole eller liknande. (Liquisole och liknande lim går bra att färga, precis som epoxy.)
Det går naturligtvis också bra att använda vanlig dubbing istället för Nymph Skin om man vill det.

Färdig med Lim-sköld.

Diskutera Ismos gammarus i vårt forum

 

Till Förstasidan Till Förstasidan Namnlöst dokument

© Fiskelust.se