Flugfiske> Kåserier>

Livet som laxluffare.

Det var en gång en liten laxfiskare som skulle åka till Norge för att fiska lax. Men när han kom till sin avtalade mötesplats där han skulle träffa några andra likasinnade att fiska en vecka med så var han alldeles helt allena. De andra hade helt enkelt glömt bort att han skulle vara med på deras laxferie.
Så där han stod där alldeles allena så funderade han på vad han skulle göra. Så han bestämde sig att han minsann skulle visa de andra stofilerna hur man fiskar lax.

Han slänger sig på telefonen och ringer till boden som han borde vara på väg till men inte är. Så han förklara för bonden sin prekära sitiuation .Bonden säger jag ska bara ringa lite så åter kommer jag. Bonden säger att han har fyra dagars ensamt motfiske till sina kamrater på en sträcka som varit stängd för alla under 10 års period och boden lovade dyrt och heligt att inte säga något till säckgänget som fick sig munter överraskning när de tågade ner till sträckan på fiske dag ett och kunde då konstatera att det fiskades från andra sidan.

Så efter en stund av för undran så kom deras fiske igång och det gick som sedvanligt inte så där jättebra.
Men snubben på motfisket verkade gilla läget desto mer för han hade nämligen kört två laxar på den korta stunden som de andra fiskat och inte känt något vilket spred lite oro i lägret. Till råga på allt så fiskade han med fluga med och verkade veta vart han skulle kasta med. Men när så lax nr 3 drog på så blev de inte så muntra längre utan gick mest och blängde på den fan på andra sidan. Laxen såg väl ut att vara kring 5-8 kg och så många tummar upp var det inte från det sura gänget. Nu var motfiskaren nöjd för stunden och drog sig tillbaka för mat och vila. Så när han kom tillbaka till sträckan

Så kunde han höra från det muntra gänget att nu kommer den där igen på andra sidan. Konstigt, tyckte någon han fiskar ju på ungefär samma vis och samma fläckar som vi gör. Kvällsfisket började förträffligt innan nu deppargänget ens varit i vattnet så hade två öringar bitit i gräset för motfiskaren.
Så när klockan hade blitt kring 22 så bröt han fisket och satte sig ned för att kolla in sina motfiskare och sina fyra öringar. De på andra sidan slet och slet de andra nu hade det blivit tvärmörkt och nu hördes den första RRRRRRRRRRRRrrrrrrrrr rr rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr från andra sidan och ett
glatt ääääääääääääääääntligen så rasslade terrten upp bland strandstenarna vilket resulterade i glada rop och skratt. Då gav motfiskaren upp för kvällen. Knallade glad i hågen upp till gården för lite sömn.
Och så i gryningen så vaknade han utvilad och knallade han ner till älva där de på motfisket var som lik efter en dålig natt och inte ides vinka tillbaka på motfiskarens hälsning när de vek ned sig för en förnedrande promenad till deras hus.

Under förmiddan så anlände det ett laxsteg på platsen och poolen formligen kokade av vilda laxar och så fick den ensamme motfiskaren uppleva en huggbonzana under förmiddan med 5 laxar på land och lika många tappade. Nu hade motfiskaren hängt upp fiskarna i träden så de skulle synas väldans bra från den andra sidan och det gjorde det för när gänget kom ner till sträckan så stod de bara och gapade, vilket motfiskaren var helt nöjd med. Han vinkade glatt och började plocka ned fiskarna från grenarna och drog sig sedan tillbaka för lite siesta. När han höll på med att plocka ihop sina grejor så kunde han höra från andra sidan såg ni grabbar den jäveln hade full pott. Fy fan vad orättvist sa de i kör och sjunk ihop som trasdockor

Men när han kom till huset så flög fan i honom så han tog fram luren och ringde till sina kamrater för att höra hur det gått för dom. Och fick ett mycket surt svar tillbaka att det vist fångas fisk på sträckan men inte av dom. Hur menar du nu frågade motfiskaren. Jo det är en jävla tomte på andra sidan.
Som fiskar skiten ur oss och han verkar veta vart han ska kasta .Och sen så är han där vi är och fiskar av samma stryk.
Men där är det väl ingen som får fiska väl???
Jo tydligen så har gamlingen släppt det nu. Och vår bonde vet fan inget om det han var bara förvånad för den änkan inte har några barn. Men vart är du då skulle inte du vara med här?
Jooo- Jag är i grann älven och har haft ett hyggligt fiske på både lax och öring.
Varför då så han surt du skulle ju vara här.
Ni drog ju ni väntade inte in mig?
Vi sökte dig i fem minuter sen drog vi ett ½ dygn tidigare
Men du vart är du då?
Vilken älv och vilken sträcka? Vi kommer. Klick i luren och efter en stund var det tomt vid älven.
Och mot fiskaren tänkte fan de drog.

Efter ett dygn var de tillbaka och nu var motfiskaren lite orolig hur det skulle bli för stämning vid älven. Men de fiskade och fiskade och fiskade. När det så klev på en lax för motfiskaren så ides de inte ens att titta på.
Så mot fiskaren drog sig tillbaka för vidare funderingar så han ringde till bonden och frågade om det fanns någon sängplats kvar. Det gjorde det och motfiskaren drog över till bonden när det var tomt i huset.
Sent på kvällen kom de andra opp till gården för kvällsvarden och fick då se ett bekant spö lutandes mot väggen. Bara inte bonden kränger det överblivna kortet nu till den där på andra sidan också tänkte de. En av gossarna skulle i alla fall in till frysen med sin 7hg öring och kommer utrusande på gårdsplanen grabbar frysen är ju halvfull med fisk kom får ni se, och får skocken drog i väg in till frysen medan motfiskaren fick sitt kaffe inne hos bonden. Efter tag så var de tillbaka och samlade sig i köket och en kom nedspringades för trapporna från den övervåningen han har såld kortet nu är sängen upptagen.

Då klev motfiskaren in i köket och hälsade på sina FF kamrater med ett flin. Först blev det helt tyst där i köket och sedan din. Du din sabla jävla dåre du lurade iväg oss i 20 mil din jävel. Och inte fan fan var du där din skit hög .Så vart var du?
Jag fiskade hos änkan.
VAAAAAAAAAAAAAAAAAA var det du din jävel som var där din skithög sen så har rundfiska oss och då borde du stryck med
Hur fan fixade du fiske där?
Han där hjälpte mig.
Och bonden han bara tokgarvade när han gick in till sig.
De andra hade lite svårt att köpa att det blitt så lurade och när de fick reda på att även bonden hjälpt till så inte blev det bättre stämning den dan men nästa dag var stämningen bättre och inget motfiske som störde de andras planer.

Och motfiskaren fick av förklarliga skäl inte alls lika mycket fisketid som de övriga.


Till Förstasidan Till Förstasidan Namnlöst dokument

© Fiskelust.se